Sony FE objectieven voor fullframe A7 en A7R

Wat is een camera zonder lenzen? De net aangekondigde Sony A7 en A7r borduren weliswaar voort op de E-mount vatting van de NEX-serie, maar de grote fullframe sensor vereist wel een reeks gespecialiseerde objectieven. De bestaande NEX-lenzen zijn gemaakt voor een kleinere APS-C sensor. Ze zijn wel bruikbaar op de A7(r), maar dan alleen in een cropmodus (waarbij het middelste deel van de sensor gebruikt wordt) of met ernstige vignettering aan de randen. Bovendien vraagt de 36 megapixel-sensor van de A7r om zeer goed glas met optiek dat optimaal gebruik kan maken van de hoge resolutie – iets waar de huidige NEX-lenzen niet voor ontworpen zijn.

Sony komt dan ook met een reeks nieuwe lenzen in de FE-serie. Deze FE-lenzen zijn speciaal bedoeld voor de fullframe sensor van de A7(r). Net zoals altijd bij een nieuw type camera, is het aanbod in eerste instantie beperkt. Sony leunt vooral op het gebruik van de bestaande objectieven voor de Alpha-lijn, die middels een adapter te gebruiken zijn.

Beschikbare FE lenzen

Op dit moment zijn er een vijftal FE-lenzen beschikbaar. De Sony 28-70 f3.5-5.6 OSS is de standaard meegeleverde kitlens. Wie beter glas wil, heeft meer aan de Carl Zeiss 24-70 f4 OSS. Daarnaast zijn er ook een tweetal primes beschikbaar: de 55mm f1.8 en 35mm f2.8. Ten slotte is er nog de 70-200 f4 OSS. Hieronder zie je de belangrijkste specificaties en het persbericht. De 35mm f2.8 70-200 f2.8 en de twee nieuwe Alpha-adapters zijn samen met de A7(r) eind november leverbaar. De 55mm f1.4 en de 24-70 f4 zijn vanaf januari 2014 beschikbaar en de 28-70mm en 70-200 f4 komen pas in het voorjaar van 2014 op de markt. De beperkte beschikbaarheid is wel opvallend – de standaardzooms verschijnen dus pas na de beschikbaarheid van de camera…

[alert style=”grey”]

PERSBERICHT

Sony introduceert de eerste full-frame E-mount lenzen

Lichte, compacte, superieure E-mount lenzen; bevestigingsadapters voor bij de full-frame α7 en α7R; nieuwe A-mount G Lens

SEL35F28Z: Carl Zeiss Sonnar T* FE 35mm F2.8 ZA
SEL55F18Z: Carl Zeiss Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA
SEL2470Z: Carl Zeiss Vario-Tessar T* FE 24-70mm F4 ZA OSS
SEL2870: FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS
SEL70200G: FE 70-200mm F4 G OSS
SAL70200G2: 70-200mm F2.8 G SSM II (A-mount)
LA-EA4: 35mm full-frame bevestigingsadapter met transparante spiegeltechnologie en AF motor
LA-EA3: Bevestigingsadapter 35mm full-frame bevestigingsadapter

Zodra je de stap heb gemaakt naar de helderheid, de kleur, het contrast en de diepte die je krijgt bij full-frame beeldopnames, wil je nooit meer terug. Er is nu een gamma E-mount lenzen waarmee je het allerbeste haalt uit de exceptionele α7 en α7R full-frame digitale camera’s met verwisselbare lens.

Met superieure beeldkwaliteit plus stof/vochtbestendigheid in een compacte body, bestaat de FE range van E-mount full-frame lenzen uit twee veelzijdige zoomlenzen uit het middensegment, twee heldere Sonnar T* vaste-afstandslenzen en een topkwaliteit G telezoomlens. Deze lenzen zijn de perfecte partners voor Sony’s α7 en α7R en kunnen bovendien gebruikt worden voor alle andere E-mount camera’s en camcorders, waaronder de veelgeprezen NEX-6 en NEX-7.

Het lenzengamma is aangevuld met een bevestigingsadapter van de nieuwe generatie, die fotografen extra vrijheid geeft om hun kostbare verzameling full-frame A-mount optica opnieuw te gebruiken, dit keer in combinatie met de α7 en α7R. Verder is de A-mount lenzenfamilie uitgebreid met een ‘Mark 2’ versie van Sony’s veelgeprezen 70-200mm F2.8 G Lens.

SEL35F28Z Sonnar T* FE 35mm F2.8 ZA
Legendarische kwaliteit en betrouwbaarheid kenmerken deze full-frame vaste focale lens die de prestigieuze naam Carl Zeiss draagt. Met de veelgebruikte brandpuntafstand van 35mm is de SEL35F28Z een groothoekobjectief dat ongeëvenaarde helderheid en creatieve uitdrukkingsmogelijkheden biedt aan fotografen die gespecialiseerd zijn in straatscènes en landschappen.

Met zijn gewicht van niet meer dan 120g en zijn compacte afmetingen is het de perfecte aanvulling van de kleine, lichte body van Sony’s α7 en α7R full-frame camera’s. Stof- en vochtbestendige verzegelingen maken deze veelzijdige lens nog aantrekkelijker voor buitenopnames. In lijn met het originele Sonnar concept, maakt een heldere F2.8 maximum lensopening de SEL35F28Z zeer geschikt voor binnenfoto’s met schaarse sfeerverlichting

SEL55F18Z Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA
Deze lens met vaste brandpuntafstand, die prachtige weergaven en uitzonderlijke scherpte levert, is de keuze bij uitstek voor portretfoto’s en jobs met weinig licht en voor dagdagelijks opnames. Zijn extra heldere F1.8 maximum lensopening maakt uitzonderlijke ‘bokeh’ achtergronden mogelijk, mede dankzij de circulaire opening met 9 lamellen. Zoals bij alle E-mount full-frame lenzen is de SEL55F18Z stof- en vochtbestendig en daarmee een betrouwbare partner voor buiten.

De unieke T* oppervlaktecoating werkt met Carl Zeiss’ geavanceerd optisch design en onderdrukt interne weerkaatsing in de body van de lens. Dit garandeert een magnifiek contrast met sprankelende accenten en diepe zwarten – een typische eigenschap van deze topklasse lensmaker.

SEL2470Z: Vario-Tessar T* FE 24-70mm F4 ZA OSS
De allereerste full-frame E-mount Carl Zeiss zoomlens opent een rijke wereld aan creatieve mogelijkheden voor geavanceerde fotografen en enthousiaste liefhebbers.

De SEL2470Z is ideaal voor portretten, landschappen en dagdagelijkse opnames: hij combineert een veelzijdig 24-70mm zoombereik met een handige F4 maximum lensopening bij alle brandpuntafstanden. Optical SteadyShot zorgt voor scherpe en heldere opnamen, zodat grotere sluitertijden gebruikt kunnen worden – zelfs bij langere brandpuntafstanden – als opnames vaak mislukken vanwege handbewegingen.

Het lensontwerp bevat vijf asferische elementen met één element van ED-glas, voor prachtig zuivere beelden. Uniek voor Carl Zeiss is de T* coating op optische oppervlakken, die schittering en interne weerkaatsing reduceert en voor diepe contrasten zorgt.

De compacte afmetingen en stof/vochtbestendigheid maken de SEL2470Z ideaal voor dagelijks gebruik, zowel binnen als buiten.

SEL2870: FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS
Van familieportretten tot dagelijkse kiekjes. De SEL2870 van Sony is een prima introductie tot full-frame beeldkwaliteit: een lichte, compacte body en een aantrekkelijke prijs.

Deze veelzijdige zoomcamera uit de middenklasse is voorzien van Optical SteadyShot, die de effecten van een bewegende hand vermindert en zorgt voor scherpere, onbewogen opnames bij alle zoominstellingen. Sony’s geavanceerde optische design gebruikt drie asferische elementen en één element van ED-glas. Dit draagt bij aan de prachtige weergave en minimale storing van de lens, terwijl formaat en gewicht bescheiden blijven, zodat hij gemakkelijk te dragen is. Dat het een reisvriendelijk ontwerp is, blijkt ook uit de stof/vochtbestendige verzegelingen.

SEL70200G: FE 70-200mm F4 G OSS
Deze eersteklas telezoomlens is Sony’s eerste E-mount G Lens die helemaal geoptimaliseerd is voor full-frame beeldopnames met de α7 en α7R. Met zijn brede F4 maximum lensopening bij alle brandpuntafstanden is hij ideaal voor sportonderwerpen en opnames van dieren in het wild. Deze lichte, compacte telezoomlens biedt de ongeëvenaarde beeldkwaliteit, bediening en ergonomische eigenschappen die het volledige gamma van de G Lens kenmerken.

Het optisch geavanceerde ontwerp omvat AA (geavanceerde asferische) elementen, Super ED en ED glaselementen, terwijl Sony’s eigen Nano AR Coating flare en ghosting vermindert, voor opnames met uitzonderlijk hoge contrasten. Veeleisende fotografen zullen ook de praktische onderdelen waarderen, zoals de op de cilinder bevestigde focusvergrendelknop, de begrenzer voor het focusbereik en de panoramastandschakelaar. Optical SteadyShot en stof/vochtbestendigheid dragen verder bij aan de allround aantrekkingskracht van deze zeer praktische telezoomlens die prachtig in elkaar steekt.

SAL70200G2: 70-200mm F2.8 G SSM II (A-mount)
De nieuwste aanwinst in de Sony’s A-mount familie is deze uitgekiende ‘Mark 2’ versie van de 70-200mm F2.8 G Lens die je gewoon moet hebben: de perfecte keuze voor portretten, sport en de vrije natuur.

Deze telezoomlens van topkwaliteit biedt een extreem heldere F2.8 maximum lensopening, voor uitstekende lichtopvang bij alle brandpuntafstanden. Nu zo’n 4x sneller dan het vorige model, biedt de superstille autofocus nog betere AF tracking van bewegende onderwerpen dan zijn voorganger. De optische prestaties zijn ook nog verbeterd door de toevoeging van Sony’s eigen Nano AR Coating, die interne weerkaatsing onderdrukt, zodat een fantastisch helderheidscontrast wordt bereikt, van de helderste lichtaccenten tot de diepste zwarten.

LA-EA4 en LA-EA3: full-frame compatibele bevestigingsadapters
Voor nog meer opnamemogelijkheden. Haal nog meer uit Sony’s α7 en α7R full-frame camera’s met je A-mount DSLR lensverzameling. De LA-EA4 is een adapter voor E-mount camera’s die compatibel is met zowat elke A-mount lens – van full-frame tot APC-S modellen. Translucent Mirror TechnologyTM in de adapter zorgt voor autofocus met snelle, nauwkeurige fasedetectie in combinatie met eender welke compatibele A-mount lens op je E-mount camera, zodat je bewegende onderwerpen zoals sporters, dieren in het wild en druk spelende kinderen steeds scherp in beeld houdt. (NB: autofocus wordt niet ondersteund met A-mount teleconverters of STF lens). Auto Exposure is ook beschikbaar als je foto’s of video’s maakt met je E-mount camera.

Verder kunnen fotografen en videofilmers met de LA-EA3 mount adapter profiteren van alle voordelen van full-frame opnames met hun A-mount lenzenverzameling (NB: LA-EA3 ondersteunt geen autofocus).

De nieuwe SEL35F28Z, SEL55F18Z, SEL2470Z, SEL2870 en SEL70200G full-frame E-mount lenzen, SAL70200G2 A-mount lens, LA-EA3 en LA-EA4 mount adapters van Sony zijn nu vooruit te bestellen bij www.sony.co.uk. De SEL35F28Z, SAL70200G2, LA-EA3 en LA-EA4 zijn eind november overal in Europa verkrijgbaar, de SEL55F14Z en SEL2470Z zijn vanaf januari 2014 verkrijgbaar en de SEL2870 en SEL70200G zijn verkrijgbaar in het voorjaar van 2014.

[/alert]

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *