Sony Cyber-shot TX55 en WX30 met Picture Effect

De Japanse cameragigant Sony heeft twee nieuwe Cyber-shot camera’s aangekondigd. De Cyber-shot TX55 en WX30 beschikken beide over een 16,2 megapixel Exmor R CMOS-sensor. Volgens Sony produceren deze foto’s en Full HD-video’s met veel detail en een uiterst lage beeldruis, zelfs bij weinig licht. De camera’s beschikken over een 5x optische zoomlens, maar volgens Sony biedt de nieuwe ‘By Pixel Super Resolution’-technologie een (digitaal) zoombereik tot 10x zonder kwaliteitsverlies.

TX55

De Cyber-shot TX55 is een zeer dunne camera met Full HD-video. Hij meet slechts 12,2 mm (exclusief objectiefkap), waarmee de camera volgens Sony op dit moment wereldwijd de dunste camera is die zowel Full HD AVCHD-videoclips als 16,2 megapixel foto’s vastlegt. De TX55 kan panoramafoto’s produceren in een resolutie van 42,9 megapixels en biedt bovendien de mogelijkheid om 3D foto’s te maken via 3D Sweep Panorama en 3D Still Image. Deze zijn via een HDMI-kabel terug te kijken op een 3D-televisie. De TX55 heeft een groot en breed Xtra Fine OLED-aanraakscherm van 8,3 cm (3,3 inch) die de volledige achterkant van de camera beslaat. De TX55 dankt zijn slanke lijn mede aan het gebruik van kleine geheugenkaartjes. Het is de eerste Cyber-shot die beschikt over een kaartsleuf voor zowel Memory Stick Micro (M2) en MicroSD/SDHC ‘flash memory’-kaarten.

WX30

De compacte Cyber-shot WX30 biedt vergelijkbare specificaties, waaronder Full HD-video’s en 3D-opnames. Dit is de allereerste Cyber-shot uit de WX-serie met een groot en breed Xtra Fine LCD-aanraakscherm van 7,5 cm voor eenvoudige bediening. De WX30 maakt gebruik van SDHC en MS (Pro) (HG) Duo-kaartjes.

Picture Effect-modus

De TX55 en WX30 zijn de eerste Cyber-shot-modellen die de ‘Picture Effect’-modus bieden. Hiermee worden de artistieke mogelijkheden uitgebreid met veel interessante opties voor beeldbewerking die in de camera zijn ingebouwd. Er is geen speciale bewerkingssoftware nodig: je hoeft enkel de sluiterknop in te drukken. Er zijn zeven ‘Picture Effect’-opties: HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour en Soft High-key.

Beschikbaarheid

De adviesprijs van de DSC-WX30 is € 250 euro en hij is beschikbaar vanaf medio augustus in zwart, zilver of paars. De adviesprijs van de DSC-TX55 is 380 euro en deze is beschikbaar vanaf medio september in zwart, zilver, rood of paars.

PERSBERICHT

Sony introduceert nieuwe Cyber-shot digitale camera’s

Badhoevedorp, 25 juli 2011 – Sony introduceert twee nieuwe Cyber-shot digitale camera’s. De Cyber-shot TX55 en WX30 beschikken beide over een 16,2 megapixel Exmor R CMOS-sensor die zowel foto’s als Full HD-video’s maakt met veel detail en een uiterst lage beeldruis, zelfs bij weinig licht. Daarnaast hebben de camera’s de nieuwe ‘By Pixel Super Resolution’-technologie die een zoombereik tot 10x zonder kwaliteitsverlies mogelijk maakt. Deze twee gebruiksvriendelijke modellen beschikken over de nieuwe ‘Picture Effect’-modus voor nog meer artistieke mogelijkheden zonder het gebruik van enige bewerkingssoftware. Een primeur voor deze camera’s.

Cyber-shot TX55: Zeer dunne camera met Full HD-video en foto’s met veel detail
Met zijn 12,2 mm (excl. objectiefkap) is de Cyber-shot TX55 op dit moment wereldwijd de dunste camera die zowel Full HD AVCHD-videoclips als 16,2 megapixel foto’s vastlegt. De camera legt zeer gedetailleerde panoramafoto’s vast in een resolutie van 42,9 megapixels, met 3D Sweep Panorama en 3D Still Image. Deze zijn via HDMI terug te kijken op een 3D-televisie. De TX55 heeft een groot en breed Xtra Fine OLED-aanraakscherm van 8,3 cm/3,3″ die de volledige achterkant van de camera beslaat: perfect om zelfs de kleinste details van foto’s en videoclips te bekijken op het scherm.

De TX55 is zo slank omdat het de eerste Cyber-shot is die beschikt over een kaartsleuf voor zowel Memory Stick Micro (M2) en MicroSD/SDHC ‘flash memory’-kaarten. Sony biedt een ruime keus aan ultracompacte en kwalitatieve geheugenkaarten in capaciteiten tot 16 GB (de onlangs geintroduceerde M2 Mark2 is ideaal voor AVCHD-video-opnames) / 8 GB (microSDHC).

Alle kaarten worden geleverd inclusief de gratis te downloaden software File Rescue, om snel en makkelijk gewiste of beschadigde foto’s en bestanden te herstellen, en x-Pict Story waarmee eenvoudig diapresentaties van gemaakte foto’s zijn te maken.

Cyber-shot WX30: kwaliteit en creativiteit binnen handbereik
De compacte en mooi rond afwerkte Cyber-shot WX30 biedt veel beeldvormingsopties voor foto’s, Full HD-video’s en 3D-opnames. Dit is de allereerste Cyber-shot uit de WX-serie met een groot en breed Xtra Fine LCD-aanraakscherm van 7,5 cm (3”) voor eenvoudige bediening.

Sterk inzoomen met ‘Clear Image Zoom’
De beide Cyber-shot-modellen hebben ‘Clear Image Zoom’. Hiermee is nog sterker in te zoomen zonder dat het aantal pixels in het uiteindelijke beeld vermindert. De verwerking ‘By Pixel Super Resolution’ is een speciale Sony-technologie waarmee het 5x optische zoombereik van de camera uit te breiden is zodat beelden ontstaan van 16,2 megapixels in volledige resolutie met een maximale zoom van 10x. 

De ‘By Pixel Super Resolution’-technologie zorgt er ook voor dat de fotokwaliteit tijdens de video-opnames sterk verbetert. Met één druk op de sluiterknop creëert ‘Dual Rec’ detailfoto’s van 12 megapixels zonder dat de Full HD video-opname wordt onderbroken.

Actieve beeldstabilisatie
De SteadyShot Active Mode is uitgebreid met een extra elektronische beeldstabilisering waarmee zowel verticale als horizontale handbewegingen worden gecorrigeerd in de moviemodus. De correctie van handbewegingen tijdens het lopen is het efficiëntst bij en rond de groothoek. Met andere woorden: deze functie compenseert eventuele handbewegingen terwijl video’s in Full HD worden opgenomen. In alle zoominstellingen is te genieten van haarscherpe videoclips, ook wanneer je filmt tijdens het lopen.

Intelligent Sweep Panorama biedt een High Resolution (HR)-modus, waarmee panoramafoto’s in 42,9 megapixels worden vastgelegd. Beweeg de camera van links naar rechts en bekijk het resultaat op een aangesloten HD-televisie, of zoom in met PlayStation3 om zelfs de allerkleinste details zichtbaar te maken.

3D foto’s met een druk op de knop
3D Still Image legt 3D-foto’s vast zonder dat daarvoor een grote, zware camera met stereoscopische objectieven nodig is. Door eenmaal de sluiterknop in te drukken legt 3D Still snel na elkaar enkele frames vast, waarbij de diepte-informatie wordt geschat om zo een foto in drie dimensies te creëren. Andere opties voor 3D-opname zijn o.a. 3D Sweep Panorama en Sweep Multi Angle.

Schitterende resultaten zonder moeite
De TX55 en WX30 zijn de eerste Cyber-shot-modellen die de ‘Picture Effect’-modus bieden. Hiermee worden de artistieke mogelijkheden van elke fotograaf uitgebreid met veel interessante opties voor beeldbewerking die in de camera zijn ingebouwd. Er is geen speciale bewerkingssoftware nodig: je hoeft enkel de sluiterknop in te drukken. Er zijn zeven ‘Picture Effect’-opties: HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour en Soft High-key.

De ‘Superior Auto’-modus herkent verschillende opnamesituaties en past de belichting en andere instellingen aan zodat foto’s er nog professioneler uitzien, met weinig ruis en een hoog dynamisch bereik.

De Cyber-shot WX30 is compatibel met het Party-shot IPT-DS2 dockingstation: De ‘persoonlijke fotograaf’ voor feestjes en familiebijeenkomsten. Party-shot gaat in de kamer op zoek naar gezichten en laat de camera daarbij kantelen, draaien en inzoomen om zo automatisch natuurgetrouwe en correct gekaderde foto’s vast te leggen, terwijl de aanwezigen feestvieren.
Verder is er ook een uitgebreide reeks bijpassende accessoires beschikbaar, zoals de kleurrijke nieuwe cameratas LCJ-THF, de AC-adapter AC-UD10 en de snelle batterijlader BC-TRN2.

Prijs en beschikbaarheid
De consumentenadviesprijs van de DSC-WX30 is 250 euro en beschikbaar vanaf medio augustus in zwart, zilver of paars.

De consumentenadviesprijs van de DSC-TX55 is 380 euro en beschikbaar vanaf medio september in zwart, zilver, rood of paars.

De consumentenadviesprijs van de Party-Shot IPT-DS2 is 120 euro.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *