Sony A37 preview

Op deze pagina komen extra afbeeldingen van de Sony A37.

Naast de nieuwe NEX-F3 heeft Sony ook een nieuwe Alpha spiegelreflex aangekondigd. De A37 is de derde instapcamera met Translucent spiegel, na de A35 en A33. De camera is uitgerust met dezelfde 16,1 megapixel APS-C camera als de NEX-F3 en 5N. Als enige van de reeks had de A35 geen kantelbaar scherm, terwijl de A33 dat oorspronkelijk wel had. Met de A37 gaat Sony weer terug naar de basis, want ook deze heeft weer een kantelbaar scherm. Hij schiet 7 foto’s per seconde, wat voor een instapper ongekend snel is. Dit is mogelijk dankzij de halfdoorlatende spiegel, die – in tegenstelling tot reguliere spiegelreflexcamera’s – niet op en neer klapt. Daardoor is ook continue autofocus (via fase-detectie) mogelijk, ook tijdens het filmen. Net als andere Translucent camera’s (SLT’s) heeft de A37 een elektronische zoeker in plaats van een optische. 

De belangrijkste specificaties zijn:

• 16.1 megapixel Exmor™ APS HD CMOS sensor
• 7 fps with met continue autofocus (in de Tele-zoom Continuous Advance Priority AE mode)
• 15-punts autofocus (waarvan drie kruislingsgevoelig)
• Tru-Finder EVF
• AVCHD (50i/25p) video
• Auto Portrait Framing (net als de A57)
• Kantelbaar scherm
• ISO 100-16000
• Clear Image Zoom (net als de A57)

De cameramarkt verandert snel en Sony probeert daarop in te spelen door zeer regelmatig nieuwe modellen op de markt te brengen. Dat is een iets andere strategie dan Nikon en met name Canon die doorgaans langer met hun instappers doen. De A35 werd nog geen jaar geleden aangekondigd en wordt nu alweer vervangen. 

Algemeen

De verschillen met de A35 zijn niet heel erg groot. Ook deze kon al met 7 bps schieten in de Tele-zoom modus (met 1,4x crop). In de reguliere modus is dan 5,5 bps, net als de NEX-F3. De oude 16,2 megapixel sensor is vervangen door een iets beter exemplaar van 16,1 megapixels, die we wel vaker aantreffen bij Sony (en Nikon) producten. 


Kantelbaar scherm

Het kantelbare scherm is terug van weggeweest. De oorspronkelijek A33 had al een kantelbaar schermpje, maar bij de A35 was deze weer verdwenen en vervangen door een breedbeeld scherm. En nu is het scherm dus weer terug. Je kunt hem naar voren trekken en vervolgens naar boven of naar beneden kantelen. Vooral met video of het fotograferen vanuit lastige hoeken, is dat een uitkomst.

Knoppenindeling

Aan de knoppenindeling is verder nauwelijks iets veranderd. De A37 heeft een help-knop aan de achterzijde erbij gekregen, die zijn functie deelt met de prullenbak. En de 3D functie is nu ook op het draaiwieltje verschenen. De D-Range knop is vervangen door de Zoom-knop.

Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste specificaties. De gegevens zijn afkomstig van Sony zelf, maar de specificaties waren nog niet in de Nederlandse taal beschikbaar.

Features

SLT-A37

Type

Interchangeable lens digital camera with Translucent Mirror Technology

Lens Compatibility

A-mount lens system. Operation also confirmed with Minolta and Konica Minolta AF lenses

Image Sensor

APS-C type (23.5 x15.6 mm) Exmor™ APS HD CMOS sensor with 16.1 effective megapixels

Processor

BIONZ™ image processor

ISO Sensitivity Range

ISO 100 – 16000 (still images)

HD movie record

Full HD AVCHD 1920 x 1080 50i*/25p; MP4 1440 x 1080 25fps

*25fps image sensor output

Electronic Viewfinder

TruFinder™ electronic viewfinder with approx. 1,440k dots effective resolution (max.) and 100% coverage

LCD

6.7 cm (2.7″) Clear Photo LCD with 230k dot resolution; tilts up or down

Digital Zoom

Clear Image Zoom: approx. 2x (still images)

Smart Zoom: approx. 1.4x/2x (still images)

Digital Zoom: approx. 4x (still images / movies)

SteadyShot™ INSIDE

YES

Autofocus System

TTL 15-point phase detection AF system with 3 cross sensors; Object Tracking AF

Picture Effect

11 types (15 variations): Posterization (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature

Continuous Burst Shooting

Up to 7 frames per second (Tele-zoom Continuous Advance Priority AE mode)

Up to 5.5 frames per second (full resolution)

Battery life (still images)

Approx. 450 shots (Viewfinder) / approx. 500 shots (LCD monitor) (CIPA measurement)

Built-in Flash

GN10 (in metres at ISO 100)

Other features

Auto Portrait Framing and Self-Portrait; Face Detection and Smile Shutter; Superior AUTO; Sweep Panorama (2D/3D); Auto HDR; DRO; Hand-held Twilight mode; Creative Styles

Media

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo; SD / SDHC / SDXC

Dimensions (WxHxD)

Approx. 124.4 mm × 92 mm × 84.7 mm (excluding protrusions)

Weight

Approx. 448g (body only)

Approx. 506g (with battery and Memory Stick PRO Duo)

Supplied software

PlayMemories Home; Image Data Convertor

Auto Portret Framing

De A37 heeft ook de ‘Auto Portret Framing’-functie van de A57 overgenomen. Wanneer de A37 via gezichtsherkenning een persoon op de foto detecteert, maakt hij automatische een vertikale uitsnede. De gedachte hierachter (met de doelgroep ‘gezinscamera’ in het achterhoofd) is dat consumenten de meeste foto’s horizontaal maken en niet zo snel de camera kantelen naar de vertikale stand (die ook wel portretstand wordt genoemd), Voor portretten is een horizontale foto niet echt mooi, omdat er dan heel veel ‘loze ruimte’ in een foto zit. De camera maakt automatisch een uitsnede om de consument hierbij te helpen. Anderzijds is het een interessante functie om consumenten meer te leren over composities. Het valt op dat de A37 een persoon bewust niet in het midden plaatst en ook wat creatief kadert. Op die manier kan het ook een leerzame functie. zijn. In de praktijk bleek de camera dit overigens niet altijd uit zichzelf te doen. Het werkt niet bij wanneer er meerdere personen in een foto te zien zijn en ook niet als de achtergrond rommelig in plaats van egaal is. De functie is overigens ook uit te zetten. 

Clear Image Zoom

Een andere functie die over is komen waaien van de A57 is een ‘slimme zoom’ dat geen optische en ook geen digitale zoom is, maar een mix van beide in combinatie met vernuftige algoritmen (interpolatie). Sony stelt dat er met Clear Image Zoom tot 1,4x kan worden ingezoomd zonder dat er kwaliteitverlies zichtbaar wordt. Tot 2x kan ook, waarbij de kwaliteit nog steeds goed (maar wel afgenomen) zou zijn. De resolutie blijft in die condities nog steeds 16 megapixels. Op die manier kun je dus van je 18-55 kitlens een beeldhoek van 110mm halen. Verder inzoomen kan zelfs ook nog, maar dan wordt een uitsnede van het beeld gemaakt (waarbij resolutie verloren gaan). Deze modus zou volgens Sony ook ideaal zijn voor primes (lenzen zonder zoom). Sony is de eerste fabrikant die dit toepast in een spiegelreflexcamera. Hoe nuttig dit in de praktijk is zullen we moeten testen.

Intelligente auto-stand

Verder is de automatische stand van de A37 verbeterd. De ‘intelligente’ automatische stand detecteert volgens Sony zelf wat de condities zijn en anticipeert daarop . Niet alleen schakelt de camera zelf over van bijvoorbeeld de landschappenstand naar de macrostand, ook detecteert hij zelf of de camera op een statief staat en of er sprake is van tegenlicht.

De onderstaande tekst is afkomstig van Sony

New α37 camera from Sony with tiltable LCD puts speedy Full-time Continuous AF 7fps shooting and Full HD video in your hand

• 16.1 effective megapixel Exmor™ APS HD CMOS sensor
• High-speed shooting up to 7fps with Full-time Continuous AF in Tele-zoom Continuous Advance Priority AE mode, thanks to the Translucent Mirror Technology
• Responsive, accurate 3-cross 15-point phase detection autofocus
• High-resolution Tru-Finder™ with 100% coverage
• AVCHD (50i/25p) ensures smooth, high quality video
• Auto Portrait Framing for getting a top-quality portrait
• Titable LCD making low/high-angle shootings easier
• High sensitivity with wide ISO 100-16000 range
• Clear Image Zoom doubles effective focal length while maintaining full pixel count
• Great results made easy with Superior Auto mode

Explore the creative world of high-quality imaging and interchangeable lenses with the new SLT-A37 camera with Translucent Mirror Technology from Sony. Light and easy to use, the temptingly-priced α37 broadens artistic options for anyone who’s stepping up from their point-and-shoot compact camera.

Unique to Sony, Translucent Mirror Technology delivers a potent combination of speedy shooting, non-stop phase detection autofocus and continuous live image preview, even when you’re shooting Full HD video (50i/25p). The precision 3-cross 15-point AF system with tracking autofocus keeps faces and fast-moving subjects in sharp focus. From action-packed sports to spontaneous family portraits, you’ll capture all the drama and beauty of that special moment.

Translucent Mirror Technology also lets the α37 grab split-second action with a burst of sharply-focused images. Tele-zoom Continuous Advance Priority AE mode magnifies the central portion of the sensor’s image, delivering a crisply-detailed burst of still images at up to 7 frames per second – even when your subject’s moving.

Framing and focusing is a pleasure through the high-resolution Tru-Finder™ that matches or exceeds the abilities of many optical viewfinders. With a high 1440k dot resolution, excellent contrast and 100% field of view, this high-performance electronic viewfinder offers the same detail and clarity as the recently-launched SLT-A57. There’s also a special mode to assist comfortable Tru-Finder™ operation for spectacle wearers.

It’s easy to give your shots that professional polish. Adjustments to exposure and other creative picture settings can be previewed in real time, either via the Tru-Finder™ or the tilt-angle 6.7 cm (2.7″) Clear Photo LCD screen.

The α37 helps inexperienced photographers craft top-quality portraits without effort. Auto Portrait Framing mode identifies your sitter’s position, trimming the scene to create beautifully composed, high resolution portraits using the compositional ‘rule of thirds’. By Pixel Super Resolution Technology ensures that cropped, zoomed portraits retain a full pixel count to flatter your subject.

Getting close to the action used to mean packing a more powerful lens. But now you can enjoy high-quality close-ups with 2x Clear Image Zoom that doubles effective magnification of your lens. Unique to Sony, By Pixel Super Resolution Technology maintains superb image detail, tones and textures. Ideal for travel and everyday shooting, it’s a great way to boost your maximum focal length without carrying extra hardware.

The 16.1 effective megapixel Exmor™ APS HD CMOS sensor inside the α37 captures finely-detailed, low noise stills and Full HD video. It’s teamed with the latest BIONZ image processor that extends sensitivity to a generous ISO 100-16000 range, broadening options for atmospheric low-light shooting without flash. Shared with all α SLT cameras, SteadyShot INSIDE cuts the effects of camera shake by up to 4.0 stops for clearer handheld images with any A-mount lens.

The α37 takes the guesswork out of choosing the right camera settings for virtually any shooting situation. Superior Auto mode intelligently recognises a wide range of scenes and subjects, adjusting exposure and other picture settings for effortlessly accomplished results.

SAL18135 A-mount 18-135mm F3.5-5.6 telephoto zoom lens
A versatile match for the α37, the new SAL18135 telephoto zoom offers a generous 8x (approx.) zoom range in a compact, go-anywhere lens that’s great for travel, street photography and everyday shooting. The SAM design assures smooth, rapid, whisper-quiet autofocus operation, while Direct Manual Focus allows accurate fine-tuning of focus for refined results.

Add that finishing touch with the full range of co-ordinating cases and other stylishly practical accessories for the α37. The PCK-LM11 semi-hard screen protector sheet is exclusively designed for a perfect fit with the camera’s LCD screen. Ideal for active shooters, the ACC-FW1A accessory kit bundles a spare NP-FW50 rechargeable battery with the compact, versatile LCS-AMB travel case that protectively cradles the α37 while offering quick access.

Echt schokkend anders is de opvolger van de A35 niet. Eerst ging het kantelbare schermpje weg, nu is hij weer terug. Echt een vernieuwing kun je dat daarom niet noemen. De verbeterde sensor is wel een vooruitgang, maar deze wordt al in zeer veel Sony producten gebruikt. Los van kleine puntjes, kun je eigenlijk stellen dat de grootste verbeteringen op het gebied van software zijn. De innovatieve functies die bij de A57 voor het eerst geïntroduceerd werden (intelligente autostand, digitaal zoomen met marginaal kwaliteitsverlies en ‘auto framing’) zijn nu ook op de A37 te vinden. Voor beginners kunnen deze verbeteringen wel interessant zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony A37 met 18-55 kitlens (SLT-A37K) heeft een adviesprijs van € 600 en is beschikbaar vanaf eind mei. De versie met de 18-135mm lens (SLT-A37M) kost € 800 en is beschikbaar vanaf juli.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *