Sigma zorgt voor een wereldprimeur: Mount Conversion Service

Sigma strooit de laatste tijd met primeurs, zo hebben ze onlangs de 18-35mm f/1.8 geintroduceerd en komt er hoogstwaarschijnlijk ook een 24-70mm f/2.0. Nu pakken ze ook een van de dilemma’s aan die ontstaan bij het veranderen van je cameramerk.

Een van de nadelen van het wisselen van cameramerk is het opnieuw aanschaffen van al je favoriete objectieven. Maar dit specifieke probleem behoort nu definitief tot het verleden. Tenminste… als je dus in het bezit bent van een Sigma objectief. Sigma biedt overstappende fotografen vanaf september de Mount Conversion Service (MCS) aan.

Switch van Camera merk een neem je Sigma Objectief mee. Foto: Sigma Benelux

Deze service geldt niet voor alle Sigma objectieven. Alleen objectieven uit de Contemporary (C)- Art (A) of Sports (S)-lijn komen in aanmerking om tegen betaling de vatting laten aanpassen door Sigma. Er zijn drie prijsklassen. Zo kost de ombouw voor de DN objectieven voor MFT/Sony E-mount € 100,00, voor objectieven uit de Contemporary en Art serie betaal je € 200,00 en wil je een Sports serie objectief laten aanpassen leg je € 325,00 neer. Deze prijzen zijn wel inclusief BTW en transportkosten en is alleen mogelijk voor Sigma, Nikon, Canon, Pentax en Sony-vattingen.

Hou er wel rekening mee dat deze ombouw gedaan wordt in Japan, je bent je objectief dus wel even kwijt. daartegenover staat dat de kosten voor ombouw een stuk goedkoper zijn dan de aanschaf van een compleet nieuw objectief. Sigma garandeert dat alle exclusieve functies per cameramerk in Aizu worden aangepast zodat het objectief optimaal zal werken op je nieuwe body.

Het volledige bericht over Sigma’s Mount Conversion Service vindt je op de site van Sigma Benelux.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *