Sigma vernieuwt 17-70mm F/2.8-4

Sigma heeft een grote reorganisatie van het objectieven-aanbod aangekondigd, waarover je op deze speciale website meer kunt lezen. In het kort komt het erop neer dat alle objectieven voortaan in drie categorieën worden onderverdeeld: Contemporary, Art en Sports. Onderdeel van deze vernieuwingen is een nieuwe huisstijl, die voor het eerst op een vernieuwde versie van de 17-70mm f/2.8-4 wordt toegepast. Op het nieuwe model zie je de “C” van Contemporary bij de AF/MF-schakelaar staan.

Optische constructie

Bij het nieuwe 17-70mm objectief voor APS-C camera’s blijft het echter niet bij een uiterlijke wijziging. De optische constructie is ook vernieuwd, en bestaat voortaan uiit 16 elementen in 14 groepen (was 17 elementen in 13 groepen). Er wordt ook meer gebruikt gemaakt van bijzondere glassoorten. Waar de oude het met één ELD (Extra Low Dispersion) element moest doen, krijgt de nieuwe een SLD (Super Low Dispersion) en twee FLD (“F” Low Dispersion, volgens Sigma vergelijkbaar met fluoriet) elementen.

Deze nieuwe constructie levert bijna dezelfde specificaties op. Sigma geeft alleen een iets kleinere maximale vergroting op (1:2.9 i.p.v. 1:2.7), hoewel de minimale scherpstelafstand ongewijzigd blijft. Verdere details over de optische prestaties, zoals MTF-grafieken, zijn op de website van Sigma te vinden.

Door de nieuwe, compactere lensconstructie kon de behuizing ook een maatje kleiner. De lengte is met 79mm ongewijzigd, maar de diameter wordt teruggebracht van 89mm naar 82mm. Het gewicht gaat ook 65 gram omlaag, en bedraagt voortaan 470 gram.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs en beschikbaarheid heeft Sigma nog niets bekendgemaakt.

Links de oude, rechts de nieuwe (slankere) versie.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *