Sharp komt met 32-inch IGZO-monitor met 4k-resolutie

Sharp heeft haar eerste monitor met 4k resolutie uitgebracht. De PN-K321 monitor heeft een 32-inch diagonaal en biedt een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Sharp gebruikt voor het scherm haar eigen IGZO techniek, dat ook in smartphones en tablets gebruikt wordt. IGZO staat voor indium gallium zinc oxide, een halfgeleider die gebruikt wordt als een van de bouwblokken van de nieuwe schermpanelen en als voornaamste kenmerk heeft dat het relatief veel licht doorlaat. Daardoor zijn minder (felle) backlights benodigd voor dezelfde lichtopbrengst als gangbare LCD-monitoren realiseren. Dit zorgt vervolgens voor een aanzienlijk lagere stroombehoefte (tot 90% lager) en stelt Sharp bovendien in staat de panelen dunner te maken.

De PN-K321 monitor is nu het eerste product van Sharp zelf dat gebruikmaakt van een IGZO-scherm. Op basis van de opgegeven specificaties zijn de voornoemde eigenschappen helaas nog niet direct terug te zien. De lichtopbrengst van het edge-lit scherm is namelijk op 250 cd/m² bepaald, terwijl het stroomgebruik op 120 watt ligt. Het 32-inch beeldscherm kan zowel via DisplayPort als HDMI worden aangesloten en integreert twee 2 watt speakers voor het produceren van geluid.

Naar verwachting zal Sharps nieuwste creatie een adviesprijs van 450.000 yen krijgen, wat zich tot zo’n € 4250 laat omrekenen. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *