Samyang komt met 24mm F/1.4 lens

Samyang kondigde onlangs aan binnenkort een nieuwe prime lens te gaan introduceren. Deze 24mm f/1.4 lens zal beschikbaar komen voor vrijwel alle ‘grote’ systemen: Canon, Nikon, Sony Alpha, Pentax, Samsung NX en Four Thirds.

De zeer lichtsterke lens bevat 13 lenselementen, geordend in 12 groepen. Vier van de elementen zijn vervaardigd uit zogenaamd ‘extra low-dispersion’ ofwel ED-glas, wat chromatische aberratie moet tegengaan. Twee andere elementen zijn asferisch – een teken dat Samyang ook gedacht heeft aan voorkomen van lensvervorming. Daarnaast zijn meerdere lagen anti-reflecterende coatings aangebracht om zoveel mogelijk licht de sensor te doen bereiken. Onderstaande afbeelding toont een schematische weergave van de lenselementen:

De focale lengte van 24 mm maakt de nieuwe lens een potentieel erg aantrekkelijke keuze voor gebruikers van SLR- en systeemcamera’s. Bij een volledig formaat (35mm) sensor is het een flinke groothoek, terwijl ook bezitters van een camera met APS-C of vergelijkbare sensor een alleszins bruikbare 36 mm of 38,4 mm equivalent. Voor (micro) Four Thirds camera’s is de lens bijna equivalent aan 50mm, eveneens een veelgebruikte standaard.

Volgens Samyang moet de lens aan het einde van dit jaar, uiterlijk begin 2012 beschikbaar komen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *