Samsung wil marktleider camera’s worden

Op een recente persbijeenkomst waar de NX20, NX210 en de NX1000 voor het eerst aan de Nederlandse pers werden getoond, sprak Samsung een opvallende ambitie uit. Men wil marktleider worden op het gebied van digitale camera’s. Het Zuid-Koreaanse bedrijf stelde dat het momenteel wereldwijd al marktleider is met tv’s en smartphones en dat het de ambitie is om datzelfde in met compactcamera’s en systeemcamera’s te bereiken.

Smart

Maar wat is de link tussen tv’s, smartphones en digitale camera’s? Zoals we in onze Samsung NX20 preview al meldden heeft Samsung wifi-technologie geïntegreerd in al deze producten, waardoor ze onderling met elkaar kunnen communiceren. Samsung heeft hier vervolgens het label ‘smart’ aan gehangen. Het voordeel van wifi is dat je je foto’s en videos via een wifi-hotspot òf een mobiele telefoon direct kunt doorsturen naar bijvoorbeeld Flickr, Facebook of Youtube. Ook kun je dankzij wifi communiceren met andere apparaten, zoals een smartphone of een tablet. Het is ook mogelijk om de camera op afstand te bedienen, inclusief in- en uitzoomen en het wijzigen van instellingen. Het scherm van de smartphone of tablet kan daarbij fungeren als elektronische zoeker. Of het smart-gebeuren voldoende is om de ambitie van Samsung te verwezenlijken is nog maar de vraag. Tot nu toe zitten marktleiders Canon, Nikon en Sony stevig in het zadel.

‘Systeemcamera populairder dan DSLR’

Naast de uitgesproken ambitie om marktleider te worden op het gebied van camera’s, stelde Samsung ook nog dat men er van overtuigd is dat systeemcamera’s binnen enkele jaren populairder zullen zijn dan DSLR’s. Recente cijfers van IDC en GfK zouden dit bevestigen volgens Samsung; het afgelopen kwartaal zouden systeemcamera’s nu al 25% marktaandeel hebben (van camera’s met verwisselbare lenzen). Dat zou opmerkelijk meer zijn dan vorig jaar, toen systeemcamera’s op 10-12% bleven steken. Marktonderzoeker IDC zou verwachten dat het aantal verkochte systeemcamera’s in 2015 groter zou zijn dan het aantal DSLR’s.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *