Samsung WB700 met 18x zoom nu leverbaar

Samsung laat weten dat de eerder aangekondigde WB700 compactcamera vanaf nu leverbaar is. Deze compacte zoomcamera biedt het grootste zoombereik in zijn klasse, met een 18x Schneider-Kreuznach objectief. Samsung spreekt zelfs van 24x ‘Smart Zoom’. Dit is een alternatieve vorm van digitale zoom, waarbij met behulp van de extra megapixels van de sensor een betere kwaliteit behaald zou moeten worden dan bij de bekende versie die alleen van interpolatie gebruik maakt.

De brandpuntsafstand kan worden gevarieerd tussen 4,06 en 73,08 mm. Omgerekend naar 35mm equivalent komt dat neer op een bereik van 24 tot 432 mm. De beeldsensor in de WB700 is een 1/2.3 inch CCD met 16 Megapixels. Hiervan zijn er maximaal 14 beschikbaar voor opnames. Opvallend voor deze prijsklasse is de mogelijkheid foto’s in RAW-formaat weg te schrijven, naast de gangbare JPEG-compressie.


Filmopnames zijn ook mogelijk met de WB700, in 720p resolutie. Videobestanden worden gecomprimeerd met de H.264 codec. Actieve ruisonderdrukking moet ervoor zorgen dat ook het geregistreerde geluid van hoge kwaliteit is; deze ruisonderdrukking moet ook geluiden van de zoommotor compenseren.

Met behulp van een kleine HDMI type D connector (micro-HDMI) kun je de WB700 op je televisie aansluiten. Het fototoestel is voorzien van Samsungs Anynet+ functionaliteit, waardoor je het kunt besturen met de afstandsbediening van recente Samsung televisies. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld door foto’s wilt bladeren zonder de camera in je handen te houden. Het signaal van de afstandsbediening wordt door de televisie opgevangen en via de HDMI kabel naar de camera gezonden.

Opgenomen foto’s en video’s kun je verwerken met Samsungs Intellistudio software, die zonder installatie onder Windows kan draaien wanneer je de camera via USB verbindt. Het is ook mogelijk om eenvoudige effecten toe te passen op de camera zelf: de zogeheten Smart Filter 2.0 functies bieden vervormingseffecten als fish-eye, miniature en sketch.

De Samsung WB700 is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 279,- inclusief BTW, iets lager dan de oorspronkelijk aangekondigde prijs van 299 euro. Kijkend naar onze prijsvergelijker ligt de gemiddelde prijs van de zwarte uitvoering beduidend lager, zo’n 250 euro. Bij de goedkoopste shop is deze camera zelfs al voor ongeveer 225 euro te bestellen.

Binnenkort hopen we de WB700 in een uitgebreide review nader aan de tand te kunnen voelen – houd het nieuws op Technyx dus in de gaten!

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *