Samsung verbetert NX10 en NX100 met nieuwe firmware

Samsung heeft een firmware-upgrade aangekondigd voor haar NX100 en NX10 systeemcamera’s. De belangrijkste verbetering zit in de autofocus, met name tijdens het filmen. Volgens Samsung zijn de nieuwste algoritmen uit de camcordertechnologie gebruikt met zeer stabiele opnamen wanneer er bewegen wordt van het ene naar het andere onderwerp. Men claimt dat de verbeterde Contrast Auto-Focus sneller en stiller is, zelfs in lastige lichtsituaties met laag contrast en matig licht. 

Overige verbeteringen

In de scènemodus is het nu ook mogelijk om te kiezen voor ‘Panorama Shot’. De Optical Image Stabilization (OIS) van de 50-200 mm II lens kan nu in het menu aan- en uitgezet worden. Veder is de ‘i-Function setting help guide’ na de firmware-upgrade ook op het cameradisplay te bekijken, net zoals bij de onlangs gelanceerde NX11. De firmware is te downloaden vanaf de Samsung-site.

PERSBERICHT

Camera firmware upgrade voor Samsung NX-serie

Samsung biedt een firmware upgrade aan voor de compacte systeemcamera’s NX100 en NX10. De upgrade biedt huidige gebruikers extra mogelijkheden en nóg meer gebruiksmak. 

Voor zowel de NX100 als de NX10 is de i-Function lens beschikbaar. De nieuwe software upgrade maakt de camera prettiger in het gebruik, waardoor de perfecte foto altijd binnen handbereik is.

In de scènemodus kunnen fotografen nu ook kiezen voor Panorama Shot. In combinatie met de groothoeklens kunnen zij nóg meer van het landschap op de foto zetten.

Met deze firmware upgrade kan de Optical Image Stabilization (OIS) van de 50-200 mm II lens in het menu aan- en uitgezet worden.  

Daarnaast bevat de firmware upgrade een verbeterde versie van Movie Auto-Focus. Samsung heeft de nieuwste algoritmen uit de camcordertechnologie gebruikt met zeer stabiele opnamen bij het bewegen van het ene naar het andere onderwerp als resultaat.

De verbeterde Contrast Auto-Focus is sneller en stiller dan ooit, zelfs in uitdagende situaties met laag contrast en matig licht. Fotografen maken hierdoor in een handomdraai professioneel ogende foto’s en video’s zonder storende geluiden.

Na de firmware upgrade kunnen gebruikers van de NX100 en de NX10 ook de ‘i-Function setting help guide’ op het cameradisplay bekijken, net zoals bij de onlangs gelanceerde NX11. Deze functie helpt gebruikers zonder veel moeite indrukwekkende beelden te maken: de verschillende mogelijkheden van de i-Function lens worden via het cameradisplay uitgelegd. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *