Samsung SMX-F70 camcorder aangekondigd

Op de IFA heeft Samsung ook een nieuwe camcorder aangekondigd. De SMX-F70 is volgens Samsung een ‘familiecamcorder’ die hoogwaardige opnamekwaliteit en veel functies biedt, in een compacte behuizing. Het is de enige SD-camcorder met een CMOS-sensor voor prograssive 1280×720 opnamen met 25 frames per seconde, aldus Samsung. Het filmmateriaal is twee keer beter van kwaliteit dan bij conventionele interlaced opnamen. Het maakt daarbij niet uit of je de beelden afspeelt op de camcorder, TV of computer. De Schneider kreuznach-lens biedt 25x optische zoom (en 65x intelli-zoom, oftewel digitaal). Foto’s maken kan ook, met een resolutie van 1,9 megapixels.

Smart Auto

Met Smart Auto selecteert de camcorder automatisch een van de zeven opnamemodi die het beste bij het onderwerp en de lichtomstandigheden past. Dankzij Face Detection zorgt de camera ervoor dat de gezichten van maximaal zes mensen tijdens het shot continu scherp zijn. Zo blijven bij drukke scenes, zoals op feestjes, de beelden duidelijk. En met Smart BGM kun je eenvoudig achtergrondmuziek, toevoegen. Zodra in de film iemand spreekt, past Smart BGM automatisch het muziekvolume aan.

Opvallende functies

Met de Record Pause-functie kun je korte pauzes nemen tijdens het filmen. Als de opname compleet is heb je één videobestand, waardoor je geen bestanden aan elkaar hoeft te plakken. De SMX-F70 kan via de USB-poort worden opladen, waardoor je geen extra kabels, accu’s en opladers nodig hebt. Deze ‘plug & play’-functie maakt ook het delen van video’s makkelijker. Via de USB-poort van de camcorder kun je bestanden uitwisselen. Met Time Lapse Recording maak je uren achtereen opnamen van feestjes. Je kunt de camcorder shots laten maken met intervals tussen 1 en 30 seconden, waarbij de frames zelfs gesplitst kunnen worden. 

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung SMX-F70 is verkrijgbaar vanaf oktober voor een adviesverkoopprijs van € 199

PERSBERICHT

Samsung lanceert SMX-F70 camcorder voor mooie familiemomenten

  • Eerste SD-camcorder met CMOS sensor ooit

  • Uitstekende opnamekwaliteit voor een betaalbare prijs

  • Samsung SMX-F70 brengt perfecte video-opnamen voor iedereen binnen handbereik

Delft, 1 september 2011 – Samsung lanceert met de SMX-F70 een familiecamcorder die een uitstekende beeldkwaliteit biedt voor een betaalbare prijs. De SMX-F70 is de enige SD-camcorder op de markt die een CMOS sensor bevat voor progressive (1280×780) opnamen met 25 frames per seconde. Met de SMX-F70 brengt Samsung hoogwaardige opnamekwaliteit en high-end functies samen in een compact en betaalbare camcorder, waar de hele familie jarenlang van kan genieten.

De SMX-F70 maakt heldere video-opnamen in levensechte kleuren, zonder de nadelen van een hoge prijs, zware behuizing of korte accuduur. Het is de enige SD-camcorder met een CMOS sensor die een resolutie van 5 megapixel biedt. Het RGB kleurenfilter zorgt voor rijke en levensechte kleuren. Daarnaast beschermt de CMOS sensor tegen lichtvlekken die vaak op CCD sensors verschijnen bij het filmen van felle onderwerpen zoals lampen of de zon. De Hyper Digital Image Stabilization zorgt ervoor dat je nooit meer bewogen opnames maakt. 

Altijd haarscherpe beelden
Bij de enige SD-camcorder met progressive opnamen is elk shot haarscherp en glashelder. Het filmmateriaal is twee keer beter van kwaliteit dan bij conventionele interlaced opnamen. Het maakt daarbij niet uit of je de beelden afspeelt op de camcorder, TV of computer. Oók kan de camcorder opnamen in HD maken, zodat je belevenissen gedetailleerd kunt vastleggen en de hoge resolutie beelden op een HD computermonitor kunt afspelen. Dankzij de krachtige 65x intelli-zoom en de 25x optische zoom Schneider kreuznach lens pik je elk detail op, zelfs als je op afstand filmt.

De Samsung SMX-F70 heeft een lichte en compacte body die je makkelijk bij de hand houdt voor spontane momenten, zoals de eerste stapjes van je baby of een verkleedpartij van je kinderen. Als het nodig is, kun je met de camcorder ook 1,9 megapixel foto’s maken. 

Direct de juiste instellingen
Als familiecamcorder is de SMX-F70 handig in het gebruik. Met Smart Auto selecteert de camcorder automatisch een van de zeven opnamemodi die het beste bij het onderwerp en de lichtomstandigheden past. Dankzij Face Detection zorgt de camera ervoor dat de gezichten van maximaal zes mensen tijdens het shot continu scherp zijn. Zo blijven bij drukke scenes, zoals op feestjes, de beelden duidelijk. En met Smart BGM kun je genieten van video’s met goede achtergrondmuziek, net zoals bij een professionele productie. Je kunt kiezen uit verschillende tracks en deze over je film heen leggen. Zodra in de film iemand spreekt, past Smart BGM automatisch het muziekvolume aan.

Bewerk en deel video’s in een handomdraai
Net zoals zijn voorganger SMX-F50, maakt de Samsung SMX-F70 het simpel om video-opnamen te maken en te bewerken. Met de Record Pause-functie kun je korte pauzes nemen tijdens het filmen. Als de opname compleet is heb je één videobestand. Je hoeft geen bestanden meer aan elkaar te plakken. Als het moment daar is om je filmopnamen te downloaden en te bewerken, koppel je de camcorder aan de PC. Vervolgens gaat automatisch de geïntegreerde intelli-studio software draaien, wat het bewerken en afspelen van de opnamen heel gemakkelijk maakt. Ook kun je direct de SMX-F70 via de USB-poort opladen, waardoor je geen extra kabels, accu’s en opladers nodig hebt. Deze ‘plug & play’-functie maakt ook het delen van video’s makkelijker. Via de USB-poort van de camcorder kun je bestanden uitwisselen. 

Met Time Lapse Recording maak je uren achtereen opnamen van feestjes. Je kunt de camcorder shots laten maken met intervals tussen 1 en 30 seconden, waarbij de frames zelfs gesplitst kunnen worden. Of je nu een verjaardagsfeest filmt of een adembenemende zonsondergang: het resultaat zal familie en vrienden verrassen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *