Samsung SMART camera EX2F breekt helderheidsrecord

Vorige week werd hij al aangekondigd op Technyx en nu bevestigt de Koreaanse fabrikant het officieel met een persbericht. Samsung forceert naar eigen zeggen een doorbraak op fotografiegebied door de ‘SMART’ camera EX2F uit te rusten met een professionele F1.4 cameralens. Door de F1.4 24mm lens is het  EX2F toestel van Samsung niet alleen licht en handzaam, maar kan deze ook nog eens bijzonder goed foto’s maken bij weinig omgevingslicht, zo lezen we in het bericht. De cameralens is zodanig geoptimaliseerd dat ze een vier keer hogere helderheid biedt dan een reguliere F2.8 cameralens. Dit geeft de beeldkwaliteit een boost bij uitdagende lichtomstandigheden en geeft meer vrijheid om te variëren met de scherptediepte. Volgens Samsung stelt het uitgebreide objectief je in staat om onder alle (licht-)omstandigheden je foto’s of video’s kraakhelder vast te leggen op de 1/1.7” BSI CMOS sensor. De camera kan daarbij zelf de goede instellingen vinden om over- of onderbelichting te voorkomen.

De Smart EX2F is volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant de compacte evenknie van een spiegelreflexcamera. De camera biedt namelijk volop mogelijkheden om te spelen met instellingen als sluitertijd en diafragma, terwijl de lens ervoor zorgt dat er veel licht op de sensor valt en er haarscherpe foto’s gemaakt kunnen worden. De magnesium behuizing is licht en stevig tegelijk, precies wat je wilt als je de camera overal mee naartoe wilt nemen.

De Smart EX2F van Samsung heeft een 3” AMOLED scherm, die uiteraard een preview kan geven van de foto’s en video’s die de sensor vastlegt. De camera ondersteunt daarnaast WiFi, zodat foto’s en filmpjes zonder tussenkomst van kabels en geheugenkaartlezers overgezet kunnen worden. Met de software in de camera zelf kunnen foto’s en filmpjes over WiFi ook direct gedeeld worden via online diensten als Picasa en Facebook. Ook kunnen foto’s per mail doorgestuurd worden. Wie op locatie foto’s en video’s wil uploaden naar een laptop heeft geen router nodig, want de fotocamera kan zelf fungeren als WiFi hotspot.

De Samsung EX2F camera is verkrijgbaar in zwart of wit en ligt vanaf augustus in Nederland in de winkels voor een verkoopadviesprijs van € 499,- incl. BTW.

Samsung lanceert EX2F fotocamera met hoogwaardige lens

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *