Samsung NX200 aangekondigd

Op de IFA heeft Samsung de opvolger aangekondigd van de NX100. De NX200 heeft een aangepast ontwerp en beschikt over een 20 megapixel APS-C CMOS sensor. De metallic body is wat minder rond, wat de grip ten goede komt. Samsungs i-Function concept, met een bedieningsknop op de lens, is opgeschaald naar versie 2.0. Op de lens kun je de camera-instellingen in een handomdraai aanpassen door simpelweg de i-Function knop in te drukken en de scherpstelring op de lens te gebruiken. Op die manier kun je snel schakelen tussen instellingen als sluitertijd, diafragma, belichtingscompensatie, witbalans en lichtgevoeligheid (ISO). Met de vernieuwde i-Function 2.0 op de NX200 kun je ook zes verschillende Smart Filters en de intelli-zoom op de lens bedienen

Verbeteringen

Net als de andere fabrikanten van systeemcamera’s heeft Samsung het autofocussysteem verder verbeterd. De NX200 heeft een 100ms autofocussnelheid. Dankzij ‘Fast Boot’ kun je zeven beelden per seconde te maken. Bovendien kun je in 400 milliseconde van shot naar shot gaan. Met het grote ISO-bereik (100-12800, in zeven stappen) kun je volgens Samsung ook bij slecht licht moeiteloos blijven fotograferen. Verder ondersteunt Samsung nu ook eindelijk het maken van 1080p Full HD video’s (30p, stereo). Verder kun je eenvoudig een panorama maken met de gelijknamige functie en is het ook mogelijk om 3D foto’s te produceren.

In totaal bestaan er nu negen lenzen met i-Function, waaronder een viertal nieuwe (18-200mm, 16mm, 60mm en 85mm). De Samsung NX200 is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 849.

PERSBERICHT

Samsung NX200: professionele fotoprestaties in stijl

  • Leg je mooiste herinneringen in de beste beeldkwaliteit vast

  • Sterke fotografieprestaties in een stijlvol design

  • Krachtige 20.3 APS-C CMOS sensor voor perfecte foto’s, ook bij matig licht

Delft, 1 september 2011 – Een gezellig diner, spetterend huwelijksfeest of een gaaf concert. Door matige lichtomstandigheden zijn foto’s vaak niet zo mooi als je had gehoopt. Samsungs compacte systeemcamera NX200 brengt daar verandering in. Dankzij de hoogwaardige 20,3 megapixel APS-C sensor en het grote ISO-bereik maakt iedereen met de Samsung NX200 professionele foto’s. Oók bij matig licht.

Perfecte foto bij matig licht
Met de Samsung NX200 hoef je niet te kiezen tussen design en kwaliteitsfoto’s. Het compacte en lichtgewicht metallic design maakt van deze systeemcamera een eyecatcher. Met i-Function 2.0, snel fotograferen en Advanced Auto Focus, garandeert de NX200 dat elke foto slaagt, waardoor je je creativiteit de vrije hand kunt geven. De 20,3 megapixel APS-C sensor die Samsung zelf heeft ontwikkeld, biedt de hoogste resolutie in compacte systeemcamera’s. Deze toonaangevende sensor zorgt voor een kwaliteitsfoto waarop elk detail zichtbaar is. Met de NX200 is voor elke fotograaf de perfecte foto binnen handbereik.

Om elke split-second vast te kunnen leggen heeft de Samsung de NX200 een 100ms Advanced Auto Focus snelheid. Dankzij Fast Boot en de mogelijkheid om zeven beelden per seconde te maken. Bovendien kun je in 400 milliseconde van shot naar shot gaan. Met het grote ISO-bereik (100-1280, in zeven stappen) maakt de camera beelden in levensechte kleuren en met haarscherpe details. Ook in donkere situaties of bij het fotograferen van bewegende objecten.

Hoogwaardige features, gemakkelijk in gebruik
Ondanks de hoogwaardige features, is de camera eenvoudig in het gebruik. Zo kun je de foto’s onmiddellijk bekijken op het scherpe 3 inch VGA AMOLED display. De intuïtieve ‘Smart Panel’ gebruikersinterface met ‘Hot Keys’ naar de belangrijkste functies maakt het navigeren door het menu eenvoudig, zelfs voor degenen die de camera voor het eerst gebruiken.

Samsungs i-Function 2.0 lens maakt de bediening nog gemakkelijker. Op de lens kun je de camera-instellingen in een handomdraai aanpassen, waardoor je creativiteit wordt gestimuleerd. Door simpelweg de i-Function knop en de ring op de lens te gebruiken, schakel je snel en gemakkelijk tussen shutter speed, aperture, EV, WB, en ISO. Met de vernieuwde i-Function 2.0 op de NX200 kun je ook zes verschillende Smart Filters en de intelli-zoom op de lens bedienen.

De serie Samsung i-Function lenzen bestaat momenteel uit negen lenzen, waaronder nieuwe lenzen met een brandpuntsafstand van 18-200 mm, 16 mm, 60 mm en 85 mm.

Oneindige creativiteit
De Samsung NX200 daagt elke fotograaf uit te experimenteren. In totaal bevat de NX200 tien Smart Filter-effecten, waarmee je creatieve beelden kunt schieten zonder een filter te hoeven verwisselen. Met de Magic Frame-technologie kun je de foto’s in dertien verschillende frames plaatsen. Zo kun je van een foto een tijdschriftcover maken of een vakantiefoto een zomers gevoel meegeven.

Dankzij de nieuwe panoramafunctie kun je indrukwekkende landschappen vastleggen, zonder een detail te missen. Ook kun je het beeld in een 3D-foto omzetten, waarmee je het onderwerp tot leven brengt. Met de Sound Picture-functie kun je zelfs een ‘sound bite’ opnemen. Zo herinner je later niet alleen het beeld, maar ook het geluid dat bij dat mooie moment hoorde. Tot slot kan de Samsung NX200 meer dan fotograferen. Je kunt er ook HD-video’s (1920X1080/30p (H.264) met stereogeluid mee opnemen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *