Samsung NX20, NX210 en NX1000 systeemcamera’s

Ook Samsung timmert hard aan de weg met haar systeemcamera’s. De NX100 is opgevolgd door de NX200 en het wachten is nu nog op een opvolger van de NX11; de NX20 (een meer gevorderde camera). Volgens de roddelsite Photorumors wordt deze in mei 2012 aangekondigd. In april zou de NX210 aan het gamma worden toegevoegd. Dit is in de basis exact dezelfde camera als de NX200, maar dan met wifi-functionaliteit ingebouwd. Iets waar Samsung zich al langer mee probeert te onderscheiden. 

Dit zou een stiekem gemaakte foto zijn van de aanstaande NX20

NX20

Veel is er nog niet bekend over de NX20, maar het is aannemelijk dat deze camera over dezelfde 20 megapixel-sensor beschikt als de NX200. De elektronische zoeker (EVF) zou verder zijn verbeterd (met een hogere resolutie) en de camera zou een kantelbaar scherm bevatten, wat concurrenten Sony, Panasonic en Olympus al langer bieden op hun modellen. Dat laatste is ook terug te zien aan de bovenstaande foto die heimelijk in de fabriek is gemaakt. Verder wordt er geroddeld dat de camera 10 foto’s per seconde zou kunnen schieten, een AMOLED lcd-scherm zou bevatten en uitgerust zal zijn met een krachtige dualcore processor. Ook zouden er twee nieuwe lenzen aangekondigd worden (een 12-24mm en een 16-80mm).

NX1000

Vervolgens zou er in mei dit jaar nóg een camera aan het portfolio worden toegevoegd; de NX1000. Dit zou een instapmodel zijn, waarmee Samsung de markt aan de onderkant hoopt open te breken. Sony, Panasonic en Olympus hebben al een instapmodel, maar Samsung nog niet. 

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *