Samsung NX20, NX210 en NX1000 aangekondigd

Al reeds in februari meldden we dat Samsung binnenkort met drie nieuwe NX-systeemcamera’s op de proppen zou komen en vandaag is dat ook officieel gebeurd. Volgens Samsung sluiten de drie nieuwe camera’s aan bij het ‘smart living’ concept van het Koreaanse bedrijf, waarbij consumentenelektronica, zoals camera’s en tv’s, onderling kunnen communiceren. De drie nieuwe telgen zijn dan ook allemaal uitgerust met wifi. Samsung heeft aan ons bevestigd dat de NX210 de vrij recente NX200 gaat vervangen (wij vermoeden vanwege de wifi-toevoeging).

Hoewel ze alledrie een andere markt proberen te bedienen zijn de specificaties van alle camera’s redelijk vergelijkbaar. Ze gebruiken allemaal dezelfde 20,3 megapixel APS-C CMOS sensor en ze hebben dus allemaal wifi aan boord. De lichtgevoeligheid gaat van ISO 100 tot en met 12.800 (in de autostand maximaal 3200). Ook het RAW-formaat wordt op alle camera’s ondersteund, evenals FullHD video. Althans met 30bps, want met 24bps daalt de resolutie tot 1920×810. Ook bijzonder is dat ze alledrie vrij rap zijn. Ook de NX1000 instapper schiet acht foto’s per seconde (met een maximum van 11 achter elkaar). Optioneel is er ook een gps-accessoire beschikbaar.

NX20

De NX20 is de langverwachte opvolger van de NX10 en NX11 die beide in digitale telling redelijk bejaard waren. De NX20 is een systeemcamera met een spiegelreflexachtig uiterlijk met een stevige grip. Dit is de meest uitgebreide camera van de drie. Hij heeft niet alleen betere specificaties, zoals een sluitertijd van 1/8000e seconde en een 7,6 cm AMOLED scherm met antireflectielaag, het lcd-scherm is ook horizontaal en vertikaal kantelbaar. Ook beschikt de NX20 over een ingebouwde EVF (SVGA resolutie).

NX210

De NX210 is de opvolger van de nog niet zo oude NX200 (hoewel het goed denkbaar is dat zijn voorganger nog wel een tijdje op de markt zal blijven, tot de voorraden op zijn). Het uiterlijk is identiek aan dat van de NX200, met uitzondering van de toevoeging van wifi. Hierdoor zou het niet alleen makkelijk worden om foto’s online te delen via een wifi hotspot, maar ook om ze op een tv te tonen.

NX1000

Omdat de NX200 in vergelijking met de NX100 een hoger prijskaartje heeft gekregen, had Samsung geen instapmodel meer in haar systeemcamera lijn. De NX1000 moet deze rol nu op zich nemen. Hij is ook grotendeels gelijk aan de NX210, maar heeft geen AMOLED scherm, maar een standaard lcd-scherm. 

Prijzen en beschikbaarheid

Samsung heeft nog geen aankondiging gedaan over de prijzen en de beschikbaarheid in Nederland en België.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *