Samsung NX20 gespot

Onze collega’s van Focus liepen gisteren tijdens een Samsung event in levende lijve tegen een pre-productie exemplaar van de langverwachte Samsung NX20 aan en hebben de beelden van de camera gepubliceerd. De body lijkt erg veel op die van de NX10 en NX11 (ga met de muiswijzer op de foto staan om het verschil te zien). De positie van de knoppen is nagenoeg identiek, de grip is alleen iets dikker. 


Kantelbaar scherm

Een belangrijk verschil met zijn voorgangers is het kantelbare scherm aan de achterzijde. De NX10 en NX11 hadden een normaal scherm, evenals de NX100 en NX200. De NX20 is de eerste Samsung systeemcamersa met een scherm dat volledig kantelbaar en draaibaar is. Hij klapt naar de linkerkant uit, net als bij de Panasonic G3 en Canon 600D en 60D. Ook heeft de camera nu een dedicated videoknop, wat ondertussen vrij gangbaar is.

foto: Focusmedia

Specificaties

Een opvallende specificatie van de camera is wifi. Samsung zet deze strategie ook aan de onderkant van de markt in, waarbij de gedachte is dat de camera makkelijk verbonden kan worden met andere apparaten in een netwerk, zoals een tv. De gebruikte sensor is zeer waarschijnlijk dezelfde als de NX20; de 20,3 megapixel APS-C CMOS. Snel is de camera ook; het aantal beelden per seconde is gegroeid van 3 bps naar 8 bps. Uiteraard ondersteunt de camera nu ook eindelijk Full HD in plaats van 720p.

• 20,3 megapixel APS-C CMOS sensor
• 8 bps continu drive, 1/6000e sluitertijd
• i-Function 2.0
• 1080p Full HD videofunctie
• 3.0-inch VGA AMOLED kantelbaar scherm
• Ingebouwde flitser en elektronische zoeker
• ISO 100-12.800

De lancering van de camera laat vermoedelijk niet lang meer op zich wachten.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *