Samsung NX1000 per direct beschikbaar

In april was de Samsung NX1000 al samen met zijn twee grotere broers aangekondigd en eind maart waren de eerste gelekte foto’s verschenen. Afgelopen week was het dan zover en werd de systeemcamera op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Alle NX-camera’s (en dus ook de NX1000, de instapvariant,) beschikken over WiFi. Middels deze functie kunnen foto’s direct gedeeld worden op de sociale media of geplaatst worden op de computer, zonder dat er enige kabels benodigd zijn. De NX1000 heeft een 20,3 megapixel APS-C CMOS sensor met een ISO-bereik tot 12.800. De systeemcamera kan snel foto’s schieten met een burst van 8 foto’s per seconde en bezit tevens een snelle autofocus. Uiteraard kan het filmen niet ontbreken; met de NX1000 kunnen 1080p opnames gedaan worden. Verder heeft de systeemcamera geen AMOLED scherm zoals de duurdere NX-camera’s wel hebben, maar een vast 3-inch LCD scherm.

De NX-systeemcamera’s hebben enkele bijzondere instellingen, waaronder i-Function 2.0, waarmee met een knop en een instelring op de cameralens de belangrijkste instellingen van de camera zelf worden bereikt. Tevens kunnen er verschillende filters worden toegepast op de gemaakte foto’s, en is er een panorama- en een 3D panorama-stand.

De Samsung NX1000 staat momenteel enkel als kit in onze prijsvergelijker, voor een kleine 600 euro.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *