Samsung lekt zelf NX300 en NX-R retrocamera

Er lekt flink wat uit via het internet. Het komt nagenoeg niet meer voor dat we naar een persconferentie gaan en nog niet weten wat voor product er wordt aangekondigd. En eigenlijk is dat wel jammer. Boze tongen beweren dat het vooral retailers in het verre buitenland zijn die plaatjes en specificaties lekken en niet de pers die onder NDA/embargo van te voren op de hoogte worden gebracht. Maar er lekt ook wel eens wat uit via fabrieken, dankzij smartphones die best aardige kiekjes produceren. Heel af en toe lekt de fabrikant zelf ook wel eens wat – bewust of onbewust. Zo ook dit keer.

Foutje bedankt. De NX-R en NX300 staan al op Samsungs eigen support-site.

NX300 en NX-R

Op Samsung eigen support-site staan twee nieuwe camera’s genoemd: de NX300 en de NX-R. Blijkbaar is de launch nabij en heeft iemand per ongeluk de producten al voortijdig toegevoegd aan de database. Ze zijn nog niet eerder aangekondigd en zelfs niet niet eerder genoemd. De NX-R is vermoedelijk wel eerder opgedoken in een plaatje met conceptmodellen die al maanden geleden werd vrijgegeven. De uitsnede zie je hieronder. Het lijkt te gaan om een retrocamera met NX-vatting, waarbij Samsung waarschijnlijk geïnspireerd is door de camera’s van Fujifilm (zoals de X100) en de Olympus OM-D. We zien onder andere klassieke draaiwieltjes zitten, waarmee je onder andere de sluitertijd mechanisch kunt instellen.

De vermoedelijke NX-R

Over de NX300 is minder bekend. De NX210 is nog niet zo lang geleden aangekondigd; in april dit jaar. De NX210 is overigens feitelijk een NX200 met wifi en de NX200 werd al in september 2011 aangekondigd. Oftewel, het is niet onlogisch als daar binnenkort een opvolger voor komt. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *