Samsung introduceert SMART camera’s en camcorders

Samsung introduceert vandaag op de CES beurs in Las Vegas een drietal nieuwe SMART fotocamera´s en camcorders. Het ‘slimme’ aan deze nieuwe modellen is dat ze beschikken over WiFi en ondersteuning voor email, Facebook, Picasa en Youtube waardoor het mogelijk is om foto’s en filmpjes direct vanaf de camera op internet te zetten of naar vrienden te versturen.

De nieuwe SMART functies zijn terug te vinden in één nieuwe camcorder en een aantal fotocamera’s, waaronder de vorige week aangekondigde DV300F.

Samsung WB850FSamsung WB850F

Het meest krachtige model met SMART functies is de WB850F. Deze compact camera beschikt over een 16.2 megapixel BSI CMOS sensor, gekoppeld aan een 21X optische zoomlens met 23mm groothoekstand. De camera beschikt over een GPS ontvanger om foto’s te taggen en kan via WiFi plattegronden en landmarks downloaden. Naast de WB850 brengt Samsung ook de goedkopere WB150 en ST200F uit. De WB150 moet het onder andere doen met ‘slechts’ 21X zoom en een 14.2 megapixel sensor, de ST200F beschikt over 10X zoom, informatie over de sensor in die camera is ons niet bekend.

Samsung WB150F
Samsung WB150F

Samsung ST220F
Samsung ST220F

De QF20 camcorder beschikt ook over WiFi functionaliteit en is bovendien zowel links- als rechtshandig te gebruiken. Helaas is Samsung’s persbericht (zie hieronder) niet erg scheutig met technische informatie. Persfoto’s laten echter zien dat deze camera over 30X (digitale?) zoom en optische beeldstabilisatie beschikt en is voorzien van een Schneider Kreuznach F1.8 lens.

Samsung QF20
Samsung QF20

PERSINFORMATIE
Samsung SMART camera’s maken het delen van mooie momenten eenvoudiger dan ooit.
• Samsung SMART camera’s en camcorders combineren superieure beeldkwaliteit met eersteklas Wi-Fi technologie
• Eerste krachtige zoomcamera met Wi-Fi verandert fotograferen op reis voorgoed
• Maak de mooiste videoshots en deel ze direct met familie en vrienden
• Met hippe compact camera’s uit de ST-serie schiet je overal leuke foto’s

Delft, 9 januari 2012 – Samsung introduceert op CES in Las Vegas haar lijn SMART camera’s en camcorders voor 2012. Steeds meer mensen willen allerlei momenten die zij vastleggen direct delen met familie en vrienden. Daarom bieden de Samsung SMART camera’s en camcorders een superieure beeldkwaliteit én de beste verbindingsmogelijkheden ter wereld. Dankzij Samsungs Wi-Fi technologie kan iedereen foto’s direct opslaan, mailen, via Facebook of Picasa delen en video’s direct op YouTube posten. Of je nu op reis bent, onderweg of thuis. Bovendien helpen de Samsung SMART camera’s en camcorders de beginnende tot semiprofessionele fotograaf het beste uit elk shot te halen. De Samsung SMART camera’s en camcorders maken fotograferen eenvoudiger, slimmer en socialer dan ooit.

Met meer dan 2,5 miljard digitale camera gebruikers ter wereld die hun foto’s online delen en wereldwijd meer dan 100.000 Wi-Fi hotspots, zijn de voordelen van Wi-Fi op een camera nog nooit zo groot geweest. Uit onderzoek van TNS International uit november 2011 blijkt dan ook dat 86% van de respondenten een camera met Wi-Fi wil kopen. Daarom zorgen Samsungs lijn SMART camera’s en camcorders met Wi-Fi ervoor dat fotografen van elk niveau draadloos hun belevenissen kunnen delen, waar ter wereld zij ook zijn.

De Samsung camera en camcorder introducties op CES 2012 op een rij:

Met eerste krachtige zoomcamera met Wi-Fi deel je op reis direct elk detail
Samsung brengt een revolutie teweeg in reisfotografie met de krachtige zoomcamera WB850F. De Samsung SMART camera WB850F met 21x optische zoom, 23 mm groothoeklens en 16,2 megapixel BSI CMOS beeldsensor maakt het schieten, delen en opslaan van foto’s in een indrukwekkende beeldkwaliteit eenvoudiger dan ooit. Waar ter wereld je ook bent. Met de WB850F hoef je niet meer met kabels te slepen om je beelden te mailen of op te slaan. Via Wi-Fi mail je je beste foto’s direct naar de thuisblijvers, deel je ze op Facebook of Picasa en post je je belevenissen op video op YouTube. GPS en Live Landmark maken reizen nóg leuker. Je kunt met een druk op de knop plattegronden van
steden downloaden en informatie over interessante plekken in de buurt opzoeken. Met het digitale kompas weet je direct hoe ver je bij de topacttractie vandaan bent. Samsung brengt naast de krachtige zoomcamera WB850F ook de WB150F en ST200F uit.

De WB850F is verkrijgbaar vanaf maart voor een adviesverkoopprijs van € 379,- incl. BTW.

Maak de mooiste videoshots en deel ze direct met je netwerk
Met de nieuwe camcorders van Samsung kan iedereen de mooiste filmpjes maken. De Samsung SMART camcorder QF20 maakt dat makkelijker dan ooit dankzij Samsungs vernieuwde Switch Grip. Je kunt niet alleen met je rechter- of linkerhand filmpjes schieten, maar ook verticaal opnemen door de Switch Grip geen 180, maar 90 graden te draaien. Zelfs het moeilijkste shot is met de QF20 zo gemaakt. Met de QF20 kun je direct je video’s via Wi-Fi delen met je familie en vrienden. En via Auto Back-up sla je je filmpjes met een
druk op de knop op je computer thuis op, waar je ook bent. Samsung voegt naast de QF20 ook andere camera’s toe aan haar assortiment. Zo is de F80 een ideale familiecamcorder die je overal mee naar toe neemt, terwijl de waterproof, shockproof én dustproof camcorder W350 een uitkomst is voor elke avonturier.

Verkrijgbaar vanaf: begin april
De QF20 is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 349,- incl. BTW.

Zet jezelf op de foto met DualView camera met dubbel display
Voor wie zichzelf óók graag op de foto wil zetten, is de Samsung DualView camera DV300F een uitkomst. Want met deze SMART camera met een extra display aan de voorzijde schiet je de mooiste zelfportretten. Op het display aan de voorzijde van de camera zie je jezelf in beeld verschijnen en maak je het shot wanneer jij zover bent. Vervolgens kun je je foto direct via Facebook sharen of als profielfoto instellen. Het display aan de voorzijde is ook handig als je kinderen wilt fotograferen die niet in de lens willen kijken. Met grappige animaties die je op het display aan de voorkant laat zien, zet jij vanaf nu de kids altijd stralend op de foto. Vanzelfsprekend heeft ook deze SMART camera Wi-Fi, waardoor je je mooiste momenten direct kunt delen met familie en vrienden.

Verkrijgbaar vanaf: begin maart
Adviesverkoopprijs: € 199,- incl. BTW

Met hippe compact camera’s uit de ST-serie schiet je overal leuke foto’s
De stijlvolle compact camera’s uit de ST-serie neem je overal mee naar toe. Of je nu op het strand bent, in een club of bij vrienden thuis, je legt onverwachte momenten direct haarscherp vast. Zelfs als je handen trillen of als de duisternis invalt. Je maakt altijd goede
foto’s met de ST88, ST77 en ST66, want de camera kiest automatisch die instellingen die het beste bij de situatie passen. En wie zich van zijn creatieve kant wil laten zien, kan zich met de special effects op de camera’s helemaal laten gaan. Wil je een video maken? Dat
kan ook met de compact camera’s uit de ST-serie. Uiteraard komen de slanke camera’s uit in hippe kleuren, waardoor er altijd één is die bij jouw stijl past.

Verkrijgbaar vanaf: midden maart
Adviesverkoopprijs vanaf: € 119,- incl. BTW.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *