Samsung introduceert nieuwe NX-lenzen

Gisteren introduceerde het Zuid-Koreaanse Samsung op Photokina twee nieuwe lenzen voor haar NX-lijn. Het betreft een ultra groothoek zoomlens en een mid-telefoto prime lens. Met de introductie van deze twee lenzen komt het totale aanbod van Samsung’s NX-objectieven uit op 11 stuks.

Met de ultra groothoek zoomlens is de NX 12-24mm f/4,0-5,6 ED het eerste echte groothoek objectief voor de NX systeemcamera’s. Met een brandpuntafstand van 12-24mm bereikt een NX systeemcamera een vergelijkbare brandpuntafstand van 18,5-37mm. Het diafragma is niet bijzonder groot met f/4,0-5,6 en wordt gevormd door 7 cirkelvormige diafragmabladen. Het objectief is opgebouwd uit 10 glaselementen, waarvan één glaselement Extra-low Dispersion (ELD) is, en zijn verdeeld in 8 groepen. Het objectief heeft een minimale scherpstelafstand van 24cm en weegt slechts 208 gram.

De mid-telefoto prime lens is de NX 45mm f/1,8 en wordt door Samsung omschreven als de ideale portretlens. Samsung prijst het objectief zijn stille en soepele autofocus. Het objectief heeft een brandpuntafstand van 45mm (69,3mm op FF) en bezit een groot diafragma van f/1,8. Het diafragma wordt gevormd door 9 cirkelvormige diafragmabladen. De constructie van het objectief bestaat uit 7 glaselementen, onderverdeeld in 6 groepen. Het objectief heeft een minimale scherpstelafstand van 45cm en weegt 115 gram.

Helaas heeft Samsung nog niets laten weten omtrent de introductiedatum en de prijs van beide objectieven.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *