Samsung Galaxy NX: systeemcamera met Android

Samsung komt met een systeemcamera in de NX-serie met Android als besturingssysteem. Dat blijkt uit uitgelekte foto’s en specificaties. De introductie zou gepland staan voor 20 juni. In augustus vorig jaar kondigde Samsung al de ‘Galaxy Camera‘ aan, een compactcamera uitgerust met het Android besturingssysteem. Deze week werd de Galaxy S4 Zoom aangekondigd; een smartphone gecombineerd met een compactcamera. Het enige dat dan nog ontbrak in die reeks was een systeemcamera met Android. En die verschijnt dus zeer binnenkort. 

Qua uiterlijk lijkt het om een NX20-achtige te gaan, met een aanraakgevoelig scherm aan de achterzijde. Het nut van Android als besturingssysteem is tot nu toe nog niet helemaal uit de verf gekomen, maar biedt wel allerlei creatieve mogelijkheden (zoals het gebruik van apps). Overigens kun je er logischerwijs niet mee bellen, wat overigens wel kan met de Galaxy S4 Zoom. De camera zou dezelfde 20,3 megapixel-sensor gebruiken als andere NX-camera’s, in 1080p kunnen filmen en een lichtgevoeligheid van ISO 25.600 bieden. Het aanraakgevoelige scherm aan de achterzijde meet een royale 10,9 cm. 

Samsung heeft in ieder geval de primeur met het combineren van Android op een serieuze camera. Maar dan de hamvraag: lijkt het jou nuttig?

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *