Samsung gaat zich meer op systeemcamera’s richten

Na Olympus blijkt ook Samsung de verliesgevende cameradivisie aan te willen pakken. En ze doen dat op dezelfde manier: snijden in het aanbod compactcamera’s, en focussen op de systeemcamera’s.

De concurrentie in het segment van compactcamera’s is moordend. De fabrikanten ontlopen elkaar nauwelijks qua specificaties; het is vrijwel onmogelijk om nog een zinvol unique selling point aan een compactje toe te voegen. Bovendien wordt de markt ook ‘van onderen’ bedreigd, doordat smartphones steeds betere camera’s krijgen. Dat heeft de marges van compacts nu zo onder druk gezet, dat sommige fabrikanten zich – al dan niet gedeeltelijk – uit de markt terugtrekken.

Samsung NX systeemcamera’s

Vorige maand publiceerden we al een artikel over Olympus, dat door een boekhoudschandaal in zwaar weer terecht is gekomen. Zij proberen de cameradivisie weer in de zwarte cijfers te krijgen door het aanbod compactcamera’s te beperken, en meer aandacht aan Micro Four Thirds te schenken.

Nu blijkt dat  Samsung hetzelfde van plan is: minder aandacht voor compactcamera’s, en meer aandacht voor het NX-systeem. Omdat de concurrentie bij systeemcamera’s (nog) niet zo groot is, is daar nog wel een aardige marge uit te halen. Uiteraard moet je, ook in dit relatief nieuwe segment, wel een grote speler zijn om ook in de toekomst te overleven. Samsung heeft zich dan ook meteen ten doel gesteld om marktleider te worden, met een marktaandeel van meer dan 20% in 2015.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *