Rollei voorspelt fotografiemarkt in 2016: livestreaming, drones en smartphones

Het van oorsprong Duitse Rollei werd opgericht in 1920 en is volgens eigen zeggen al meer dan 90 jaar een autoriteit op de fotografiemarkt en is momenteel actief in meer dan 20 landen in Europa. Rollei is vooral bekend geworden met de middenformaatcamera RolleiFlex (6×6). De merknaam is tegenwoordig in handen van RCP Technik Verwaltungs GmbH, dat zichzelf op 1 januari dit jaar heeft omgedoopt in Rollei GmbH & Co. Tegenwoordig richt Rollei zich vooral op consumentenproducten, zoals actioncams, digitale camera’s, camcorders, IP-beveiligingscamera’s, statieven en accessoires. We ontvingen van Rollei een bericht met een aantal voorspellingen voor 2016, dat je hieronder kunt lezen:

Livestreaming, drones en smartphones

In 2016 wordt de fotografiemarkt gedomineerd door livestreaming, drones en smartphone-fotografie. Consumenten willen in toenemende mate hun beeldmateriaal direct vanaf hun camera, smartphone of actioncam via social media verspreiden. Camera’s zullen dus steeds vaker uitgerust worden met een livestream-functionaliteit. Het real-time uitzenden van sportevenementen, concerten en andere sociale aangelegenheden neemt hierdoor in 2016 een vlucht.

Dat voorspelt camerafabrikant Rollei. Naast livestreaming, zullen ook drones steeds meer hun weg vinden naar de fotografiemarkt. Rollei ziet hierin met name mogelijkheden voor actioncam-gebruikers. Waar actioncams nu nog worden bevestigd op helmen, mounts en sportmateriaal, worden deze in de nabije toekomst bevestigd aan persoonlijke drones. Drones volgen op afstand de activiteiten en filmen vanuit de lucht wat de gebruiker doet.

Smartphone-fotografie

Ook op het gebied van smartphone-fotografie zijn er nieuwe ontwikkelingen. Camera’s van smartphones zijn zichtbaar verbeterd. De camera van een smartphone doet amper onder voor een normale camera. Mede hierdoor zitten consumenten te springen om nieuwe slimme accessoires, waarmee zij nog betere foto’s en video’s kunnen maken met hun smartphones. Van 360 graden panorama’s tot opzetbare lenzen, smartphone-fotografie blijft zich ontwikkelen. Rollei verwacht dat het aantal accessoires in diversiteit sterk toeneemt in de loop van 2016. Toch staat ook de traditionele fotografiemarkt niet stil. In 2016 zal de vraag naar filters, zoals UV-filters, grijsfilters en polarisatiefilters toenemen.

Actioncams

Inzoomend op de actioncam-markt, signaleert Rollei nog een laatste trend: veiligheid. Bij een val versterken actioncams die vastzitten op een helm het effect van de impact. Dit verhoogt de kans op blessures en kan er zelfs voor zorgen dat een helm splijt. In huidige systemen laat de actioncam niet los als er kracht op komt te staan. Leveranciers gaan zich in 2016 steeds meer toeleggen op research & development om de veiligheid te verbeteren. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *