Røde VideoMic Go uitgebracht

De bekende microfoonfabrikant Røde heeft een nieuwe microfoon uitgebracht. Het bedrijf had al een groot scala microfoons bedoeld om video op te nemen met DLSR’s en daar is nu de VideoMic Go aan toegevoegd. De nieuwe telg is vooral bedoeld voor systeemcamera’s. De huidige microfoons zijn vooral bedoeld voor spiegelreflexcamera’s en zijn daardoor erg groot om bijvoorbeeld te gebruiken op een Panasonic GH-serie of Olympus PEN. De VideoMic Go weegt slechts 73 gram en is daarmee een van de lichtste microfoons van dit moment en is daardoor te goed te gebruiken op zowel spiegelreflex- als systeemcamera’s. Hij zou zelfs geschikt zijn voor GoPro actiecamera’s. De VideoMic Go werkt via een  standaard microfoonaansluiting. Røde’sbekende veringssysteem is ook van de partij, waardoor de microfoon minder gevoelig is voor schokken of aanrakingen van de camera. Hij is mede zo klein en licht omdat hij geen accu bevat – volgens Røde heeft hij maar heel weinig stroom nodig en kan dit via de mini-jack-aansluiting geleverd worden.

VMG_Mk3-klDe geluidskwaliteit is in de onderstaande video (gemaakt door Røde) te beluisteren:

De Røde VideoMic Go heeft een adviesprijs van € 79 en wordt verkocht via distributeur Mafico

VMG_insitu_skate02-kl

PERSBERICHT

[alert style=”grey”]

De nieuwe VideoMic GO!

De nieuwe VideoMic GO is de laatste toevoeging van RØDE in de al succesvolle reeks VideoMic microfoons voor rechtstreeks gebruik op de camera.
Compact en licht van gewicht, de VideoMic GO levert heldere, scherpe, directionele audio met een ongelooflijk gebruiksgemak.

Zijn strakke focus gebied richt zich direct voor de microfoon uit en vermindert daardoor andere omgevingsgeluiden, zodat de gebruiker zijn onderwerp kan isoleren van storende achtergrondgeluiden.
Met slechts 73gr ( 2.5oz ) is het RØDE’s lichtste on-camera microfoon en levert een indrukwekkend compacte vorm factor.

Ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn, de VideoMic GO heeft geen schakelaars en of instellingen, en wordt gevoed door de camera of opnameapparaat met externe microfooningang. Waardoor geen batterij nodig is!
De microfoon is voorzien van een ingebouwde vering op basis van Rycote’s Lyre systeem, dat een enkel stuk van thermoplastisch materiaal is om de microfoon te isoleren van schokken en stoten die anders zouden kunnen interfereren met de prestaties. Naast de superieure prestaties van het Lyre systeem is het slijtvast en zal het nooit verzakken en of breken.

De VideoMic GO is de perfecte microfoon voor consumenten die aan de slag willen met de HD video optie op hun DSLR, ‘point – and- shoot’ of zelfs met GoPro camera’s.

Reacties: Damien Wilson, RØDE’s Global Marketing & Sales Director. “We hebben het allemaal wel eens meegemaakt hoe vreselijk de audio kan zijn met behulp van de ingebouwde camera microfoon, en de VideoMic GO is HET antwoord op het verkrijgen van geweldige audio die overeenkomt met de kwaliteit van de beelden, zonder de extra EQ en level functies die beschikbaar zijn op onze andere Videomic modellen.”
Deze gebruiksvriendelijke ‘plug and play ‘ aanpak, in combinatie met zijn lichtgewicht, smalle vorm factor maakt het ideaal voor het vervoer in kleine camera tassen, klaar om op elk moment van de dag HET moment vast te leggen. ”

[/alert]

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *