Ricoh kondigt Leica module aan voor GXR-systeem

Met de A12 heeft Ricoh een nieuw mount voor haar GXR-camera op de markt gebracht. Deze module geeft de gebruiker van een GXR-body de beschikking over een lens uit de Leica M-reeks. De mount beschikt over een 12,3 megapixel APS-C CMOS sensor met en een focal plane shutter (spleetsluiter) die gebruikt kan worden in plaats van de elektronische sluiter van de GXR-camera. Het voordeel hiervan is dat men gebruik kan maken van de hogere nauwkeurigheid die spleetsluiters over het algemeen hebben.

De GXR werd door Ricoh eind 2009 geïntroduceerd en is een uniek apparaat met uitwisselbare componenten. Zo kan men niet alleen de lens wisselen maar een hele module waarin een sensor is verwerkt. Daarnaast kunnen modules geplaatst worden met verschillende mount adapters waardoor het mogelijk is om verschillende merken lenzen op de camera te plaatsen. Dit geeft fotografen de mogelijkheid om een CMOS sensor te gebruiken op plekken met weinig licht en een CCD sensor bij situaties met snelle actie of beweging in combinatie met bijvoorbeeld een telelens.

De GXR A12 module zou begin september op de markt moeten komen met een adviesprijs van $649 USD. Over de prijs en verkrijgbaarheid in Nederland is vooralsnog niets bekend.

Afbeeldingen afkomstig van Digital Photography Review

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *