Redged vernieuwt complete statieven-lijn in 2013

Tijdens de Photkina spraken we met Redged, een relatief nieuw statievenmerk van Nederlandse bodem. De merknaam bestaat nog maar een paar jaar en is tegenwoordig onderdeel van GroupElite; een eveneens Nederlands bedrijf dat naast statieven ook fototassen van Clik Elite in haar portfolio heeft. Mede-eigenaar Ed Dorrestein, tevens oprichter van Cameraland, liet weten dat de statieven-lijn van Redged begin 2013 geheel vernieuwd wordt.

De nieuwe lijn (ga met de muis op de foto staan om de huidige lijn te zien)

Originele producten

Het ontwerp van de statieven en tassen komen volgens eigen zeggen voort uit de praktijk. De medewerkers van het bedrijf, dat ook een tak in de VS heeft, zijn zelf ook fanatieke fotografen. Daarnaast is er nog een groep professionele fotografen die de producten uitvoerig in de praktijk uittest. Regelmatig komt iedereen bij elkaar om te brainstormen over nieuwe producten en verbeteringen aan de huidige, op basis van hun eigen praktijkervaring. Daar is bijvoorbeeld een unieke fotokoffer op wielen en ingebouwd trappetje uit voortgekomen. Handig voor bijvoorbeeld bruiloftfotografen die zo al hun spullen (tot en met flitsers, laptop en tablet) bij elkaar hebben en makkelijk kunnen vervoeren. Dankzij het trappetje kunnen ze eenvoudig fotograferen vanaf een hoger standpunt. Dat is vast iets dat ook voor andere fotodisciplines van pas kan komen, want tot nu toe moest je een trappetje altijd los meenemen (en is dat dus gesleep). Een ander innovatief idee is dat de statieven van Redged in de nabije toekomst allemaal uitgerust zijn met een ingebouwde monopod; een poot die je er af kunt draaien. Dat geldt voor de hele lijn, van instapstatief tot professioneel exemplaar.

Ed Dorrestein op de originele fototas met ingebouwde trap

Rode markering en molenlogo

Redged wil zich positioneren als een kwalitatief goed merk met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Het doel is om in een adem te worden genoemd met Manfrotto en Gitzo en de overige merken voorbij te streven. Het lastige is echter dat het aantal merken voor statieven de laatste jaren alleen maar is gegroeid en dat ze allemaal op elkaar lijken. Vanaf 2013 wordt dat anders, want Redged heeft zich een geheel eigen stijl aangemeten, die beter herkenbaar moet zijn.

We kregen al een aantal statieven te zien, die er begin 2013 aan zitten te komen, maar dat waren nog pre-productie-exemplaren. Kenmerkend is een metallic rode kleur die in meerdere elementen op het statief terugkomt. Ook het logo is veranderd; in dezelfde kleur rood is er een Hollands molentje te zien. Daarmee wil men zich vooral onderscheiden van de vele Chinese statieven die de markt overspoelen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *