RAW: nieuw fotomagazine van de makers van Zoom

Uitgever IDG heeft een nieuw fotomagazine op de markt gebracht. RAW fotomagazine is een nieuw kwartaalmagazine, gericht op fotografen en beeldliefhebbers die met behulp van techniek hoogwaardige artistieke fotografie willen produceren. Het blad telt 196 pagina’s, vooral met inspirerende foto’s en interviews met fotografen. In de portfoliopublicaties tonen bekende en onbekende fotografen hun boeiendste werk en vertellen hoe het tot stand gekomen is, aldus het persbericht. Met de ruimte voor beeld wil RAW magazine zich onderscheiden van de andere bladen. Ook wil men een verbinding leggen tussen de professionele amateur en de professionele fotograaf. 

Eerste nummer

Het eerste nummer behandelt onder meer het succes van Nederlandse fotografen in het buitenland. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ontwikkelingen zoals de revival van analoge fotografie en het gebruik van Hipstamatic. RAW fotomagazine wordt gemaakt door dezelfde uitgever en hoofdredacteur als Zoom. Het blad heeft een (best pittige) prijs van € 12,95 maar het introductienummer kost € 9,95.

Concurrentie

Ook concurrent Digifoto Pro kondigde vrijwel tegelijkertijd aan met een nieuw magazine te komen, maar richt zich hiermee juist op de beginnende fotograaf met Digifoto Starter (dat dus meer in het vaarwater van Zoom zit). Ook deze verschijnt ieder kwartaal en kost € 4,95.

Deel dit

2 antwoorden op “RAW: nieuw fotomagazine van de makers van Zoom”

  1. Hebben jullie toevallig nog dit eerste exemplaar van RAW liggen? Ik zoek dat nummer (en nummer twee) om de hele serie compleet te krijgen.

    1. Helaas, hij ligt hier niet. Het eerste nummer is helemaal een collectors item vanwege de eenmalige naam. Wellicht kun je de Zoom/SHUTR redactie vragen of ze nog een exemplaar hebben liggen? Anders vooral diverse fotofora afstruinen wellicht (vergeet ook de onze niet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *