Polaroid overweegt fotobars in grote steden

Briljant plan of idioot concept? Denk aan een mix van Apple Store en Starbucks… Maar dan met als thema het afdrukken van foto’s – met name die vanaf smartphones. Polaroid, dat bekend staat om haar soms onconventionele werkwijze (denk aan de Android camera die exact een jaar geleden werd aangekondigd, waarna Samsung en Nikon volgden), zoekt naar nieuwe inkomstenbronnen. Een gebrek aan innovativiteit kan Polaroid niet ontzegt worden.

Fotobar

De gedachte achter de Fotobar van Polaroid is dat het merendeel van de de huidige foto’s gemaakt worden met een smartphone. Maar deze foto’s worden zelden of nooit afgedrukt. Allereerst moeten ze daarvoor overgezet worden van de telefoon naar een computer, vervolgens kunnen ze eventueel worden bewerkt en daarna doorgestuurd naar een afdrukcentrale. Daarna moet er enkele dagen gewacht worden tot de foto’s klaar zijn. Oftewel het is veel gedoe, dus doen we het niet. En daar wil Polaroid dus op inspelen met de fotobars. Je loopt simpelweg binnen voor een kop koffie en neemt plaats achter een computer om wat te surfen. Tegelijkertijd kan het aanwezige personeel (zogenaamde ‘photenders’) je helpen met foto’s die je zojuist gemaakt hebt met je smartphone (optioneel ook met de bewerking er van). Volgens eigen zeggen beschikt Polaroid over een gepatenteerde eigen technologie waarmee het simpel is om foto’s draadloos van een smartphone naar een speciale computer (workstation). Afdrukken in klein formaat kun je direct meenemen, maar het is ook mogelijk om grote afdrukken op canvas, metaal of hout te bestellen. 

De eerste winkel opent in februari in Delray Beach (Florida), maar later dit jaar moeten er minimaal tien winkels in de VS zijn (onder andere in New York, Las Vegas en Boston). Wat denk je? Is dit een briljant idee dat zou kunnen werken of wordt het een flop?

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *