Polaroid en instagram gecombineerd in nieuwe digitale camera

Polaroid kennen we allemaal van het succesvolle concept van een foto die direct ontwikkeld wordt na het nemen van de foto. Vooral in het analoge tijdperk een groot succes maar met de komst van de digitale fotografie leidde het in 2001 tot een faillissement. Ook een nieuwe start was niet succesvol en strandde in 2008. Toch spreek het concept nog steeds tot de verbeelding. Luidt het nieuwe concept waarin digitale fotografie, Instagram en poloraid met elkaar worden verenigd tot een nieuwe glorietijd?

Socialmatic Camera

Conceptueel ontwerp van ADR Studio

Het begon met een simpel idee. Waarom zou het logo van Instagram niet een echt werkende camera kunnen zijn? Vanuit dat idee is verder gewerkt aan het concept. Het concept is uitgewerkt in een camera met de volgende eigenschappen:

– 16GB intern geheugen
– WiFi en Bluetooth
– 4:3 touchscreen
– 2 objectieven, de eerste voor het nemen van de foto’s en de tweede voor 3D filter, webcam en QR codes
– Optische zoom
– Led flitser
– Interne printer om de foto’s echt af te drukken
– Papier houder met Instagram fotopapier
– 4 kleuren inktpatronen
– InstaOS1.0, besturingssoftware die Facebook en de Instagram App samen laat smelten

De gemaakte afdrukken worden voorzien van een QR code van de maker. Hiermee kan direct toegang worden verkregen tot het profiel van de maker van de foto. Een handige plakstrip zorgt ervoor dat de foto’s als een soort post-it kan worden opgehangen. In een verdere uitwerking is ook nog gekeken naar een vergroting van het interne geheugen tot 32GB, de mogelijkheid voor geheugenkaartjes en toevoeging van een 3G-verbinding voor communicatie via het mobiele telefoonnetwerk.

Socialmatic Camera met toebehoren

Socialmatic

Het concept sloeg zo goed aan dat vorig jaar een bedrijf is gestart om de camera echt te gaan produceren. Het bedrijf Socialmatic heeft inmiddels een overeenkomst gesloten met C & A Marketing, het bedrijf dat rechten verleent om camera onder het Polaroid merk te produceren en te vermarkten. Hierbij zijn ook afspraken gemaakt over het produceren van tassen, objectieven, filter en andere accessoires. De camera zelf is nog volop in ontwikkeling. Het is dus niet duidelijk of en op welke manier het concept realiseerbaar is. Hiervoor moeten we de lancering van het product afwachten. Deze is voorzien in 2014.

Deel dit

Eén antwoord op “Polaroid en instagram gecombineerd in nieuwe digitale camera”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *