Photofacts komt met betaalde videoworkshops

Fotoblog Photofacts heeft Photofacts Academy aangekondigd – een platform voor educatieve video’s over beeldbewerking. Voor een vast bedrag per jaar kun je leerzame video’s bekijken over het werken met Adobe Lightroom, Photoshop en andere software, zoals Nik. De site is vandaag officieel gestart voor de voorinschrijving, maar vanaf 15 november staan de eerste twee volledige cursussen (bestaande uit meerdere video’s) online. De eerste betreft een basis workshop over de Bibliotheekmodule van Lightroom en de tweede gaat over het bewerken van foto’s in de Ontwikkelmodule van hetzelfde pakket. Voor de nabije toekomst staan nog andere online workshops gepland, onder andere over RAW, zwartwit-conversie en meer geavanceerde modules. Bij iedere cursus staat aangegeven hoe lang hij exact duurt en voor welke doelgroep het bedoeld is (niveau en software).

macbook-pfa-background

Jaarabonnement

De Photofacts Academy is een initiatief van Elja Trum, oprichter van Photofacts en Piet van den Eynde, Adobe Certified Expert voor Lightroom 5 en auteur van vier Lightroom-boeken. Zij verzorgen samen de videocursussen verzorgen. Een jaarabonnement kost normaal € 69 en bestaat volgens de makers uit ten minste vier videoworkshops per jaar. Tot 15 november, wanneer de site echt van start moet gaan, is de prijs € 49. Daarvoor zijn minimaal 250 inschrijvingen nodig, anders wordt het inschrijfgeld retour gestort.

Voorbeeldvideo

Op dit moment zijn een tweetal video’s als voorbeeld te bekijken. De eerste betreft 10 praktische sneltoetsen voor Lightroom en de tweede gaat over het versterken van kleuren in een foto (eveneens in Lightroom). De onderstaande introductievideo (het best te bekijken op een volledig scherm) geeft ook een goed beeld:

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *