Pentax introduceert de MX-1

Ook Pentax stapt in de populaire retro-look camera’s en introduceert de Pentax MX-1. Deze compactcamera is uitgerust met een lichtsterke f/1,8 – 2,5 lens met een 4 x zoombereik van 28-112mm. De sensor is een backlit CMOS-beeldsensor van 12 Megapixels en heeft een groote van 1/1,7″  een formaat die we ook vinden in veel Canon PowerShot en Nikon Coolpix camera’s. Verder heeft de MX-1 een maximale gevoeligheid van ISO 12800 en en een kantelbaar 7,6 cm LCD-scherm.

De adviesverkoopprijs van de MX-1wordt  € 529,00  De camera wordt leverbaar midden februari 2013 in zwart en zilver.

Persbericht

PENTAX MX-1

Een digitale compactcamera voor topprestaties, uitgerust met een lichtsterke, optische 4x zoomlens, een 1/1,7 inch backlitCMOS-beeldsensor en een kantelbaar LCD-scherm

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. maakt met genoegen de introductie bekend van de PENTAX MX-1 digitale compactcamera, uitgerust met een zoomlens met een optisch 4-voudig zoombereik en een max. lensopening van F1,8 tot F2,5. Dankzij deze grote lensopening zijn scherpe foto’s van hoge kwaliteit gewaarborgd -zelfs op locaties met weinig licht- en ontstaat een mooie, onscherpe achtergrond voor portretwerk en stillevens.

Belangrijkste eigenschappen

1. Lichtsterke, optische 4X zoomlens, ideaal voor fotografie bij weinig licht en voor een beeldweergave van hoge kwaliteit.

De PENTAX MX-1 is uitgerust met een zoomlens met een optisch 4-voudig zoombereik en een max. lensopening van F1,8 tot F2,5 alsmede met een groothoekbereik van 28mm (kleinbeeld eqv.). Aangezien de prestaties van deze camera garant staan voor scherpe, goed gedetailleerde opnames, zelfs bij grootste lensopening en grootste beeldhoek, kan de fotograaf gebruik maken van kortere sluitertijden bij slechte lichtomstandigheden en profiteren van een prachtig bokeh effect (onscherpte) in de achtergrond. De MX-01beschikt tevens over een 1cm macrofunctie voor het maken van indrukwekkende close-up opnames van onderwerpen op slechts 1cm afstand en beschikt over een intelligente zoomfunctie om het zoombereik te vergroten tot ongeveer 7,8x (gelijk aan een brandpuntsafstand van 218mm kleinbeeld eqv.) zonder aan beeldkwaliteit in te boeten.

2. Backlit CMOS beeldsensor voor een optimale beeldkwaliteit bij een hoge gevoeligheid.

De MX-1 bezit een nieuw ontwikkelde backlit CMOS beeldsensor. Met een max. gevoeligheid van 12.800 ISO en ong. 12,0 megapixels effectief, kan deze beeldsensor zich beroemen op een opmerkelijke hoge gevoeligheid met een lage ruisfactor en garandeert deze beeldsensor tevens een snelle uitlezing van de beelddata voor het samenstellen van afbeeldingen in een zeer hoge resolutie.

De MX-1 beschikt tevens over een state-of-the-art beeldprocessor. Ondersteund door de allernieuwste Super Resolution technologie bezit deze beeldprocessor uitstekende beeldverwerkingseigenschappen voor de creatie van heldere afbeeldingen van hoge kwaliteit en met een uitstekende detaillering. Daarnaast is de unieke Handheld Night modus de fotograaf behulpzaam om ‘s nachts opnames te kunnen maken zonder bewegingsonscherpte door meerdere opnames tegelijkertijd te maken en deze dan samen te voegen tot één enkele opname.

3. Klassiek ontwerp herinnert aan analoge camera’s.

Met een grip bekleed met textuurrubber en met een messing boven- en bodemplaat die een opvallende verschijning zullen vormen na jarenlang gebruik, beschikt de MX-1 over een klassiek ontwerp dat herinnert aan traditionele analoge camera’s. De camera bezit tevens een aantal metalen onderdelen, zoals een lensring, om de smaakvolle, eersteklas afwerking te benadrukken.

4. Ingebouwde RAW dataverwerking en een speciale knop voor belichtingscompensatie, zoals bij SLR-camera’s, en voor het vastleggen van RAW DNG data.

Dankzij een speciale knop voor belichtingscompensatie biedt de MX-1 een gebruiksvriendelijke, directe toegang tot belichtingscompensatie zonder de noodzaak tot oproepen van het menuscherm. De MX-1 bezit tevens een knop voor het snel en moeiteloos selecteren van 10 verschillende opnamemodi – variërend van de Auto-Picture en de Programma AE voor algemeen gebruik – tot de creatievere diafragmaprioriteit AE, sluitertijdprioriteit AE en handmatige meting. Met als resultaat dat de fotograaf verzekerd is van een volledige creatieve vrijheid in de keuze van de meest geschikte opnamemodus voor een specifieke scène of onderwerp, zonder vertraging. En verder is de MX-1 uitgerust met een groot aantal standaardfuncties uit SLR-camera’s voor het optimaliseren van de bediening, zoals de geavanceerde UI (User Interface) functies, de gemakkelijke toegang tot de besturing en ingebouwde RAW dataverwerking.

5. Dual shake-reduction systeem verzekert foto’s zonder bewegingsonscherpte

Het Dual shake-reduction systeem van de MX-1 koppelt het door PENTAX ontwikkelde sensor-shift-type SR (Shake Reduction) mechanisme aan een digitale SR modus voor het nog efficiënter compenseren van ongewenste camerabewegingen. Dit hybride systeem verzekert de fotograaf van foto’s zonder bewegingsonscherpte, zelfs onder opnameomstandigheden die snel tot bewegingsonscherpte leiden, zoals bij gebruik van een telelens, opnames bij weinig licht of bij zonsondergang.

6. Groot, kantelbaar LCD-scherm

De MX-1 bezit een groot, 3,0 inch LCD-scherm met de hoge definitie van ongeveer 920.000 dots. Het kantelbare ontwerp staat de fotograaf toe het scherm zodanig op- en neerwaarts te kantelen voor de meest optimale beeldbeoordeling. Het verschaft tevens een helder beeld van de opgeslagen opnames en maakt een snelle en moeiteloze wijziging van de camerainstellingen mogelijk.

7. Full HD video voor uitgebreide filmopnames in hoge kwaliteit

Aangezien de MX-1 de Full HD movie recording functie bezit dat gebruik maakt  van het H-264 opnameformaat, kan de gebruiker uitgebreide videoclips opnemen in hoge kwaliteit (1920 x 1080 pixels in 16:9 verhouding) bij een opnamesnelheid van 30 beelden/sec. De camera heeft een speciale video-opnameknop op de bovenplaat voor het snel starten van een video-opname vanuit welke instelling dan ook. Het biedt tevens creatieve opnamemogelijkheden, zoals de High-speed Movie modus* voor slow-motion weergave en de Time-lapse Movie modus* – voor een versnelde weergave – dit alles om het bekijken van videoclips nog aantrekkelijker te maken. Een micro-HDMI aansluiting (Type D) is op het camerahuis aanwezig voor de output van film en geluid naar externe apparatuur.         

* In deze modi is het opnameformaat gefixeerd op VGA- formaat (640 x 480 pixels).

8. Overige eigenschappen

I. Uitklapbare automatische flitser
II. Sensoren voor afstandsbediening op voor- en achterpaneel
III. Tweevoudig axiale, digitale waterpas voor accurate horizontale en verticale uitlijning
IV. 15 digitale filters, waaronder Miniature en Speelgoedcamera voor het aanbrengen van een creatieve toets aan de opgeslagen opnames
V. Een aantal creatieve bewerkingsgereedschappen, zoals Stretch filter, Small Face filter en een Collage filter
VI. Keuze uit vier beeldverhoudingen (4:3, 16:9, 3:2 en 1:1) voor specifieke toepassingen
VII. SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE voor PENTAX RICOH IMAGING RAW dataverwerkings software (ontwikkeld door Ichikawa Soft Laboratory) is bijgesloten, in aanvulling op de in de camera ingebouwde RAW dataverwerking
VIII. Geschikt voor Eye-Fi draadloze LAN SD-geheugenkaarten

♦Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de VS en andere landen.
♦Dit product ondersteunt PRINT Image Matching III. PRINT Image Matching stelt digitale camera’s, printers en software in staat fotografen behulpzaam te zijn bij het maken van afbeeldingen die beter overeenkomen met hun bedoelingen.Sommige functies zijn niet uitvoerbaar op printers die PRINT Image Matching III niet ondersteunen. Copyright 2001 Seiko Epson Corporation. Alle rechten voorbehouden. Print Image Matching is een handelsmerk van Seiko Epson Corporation. Het PRINT Image Matching logo is een handelsmerk van Seiko Epson Corporation.
♦ Mac OS is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.
♦ HDMI, het HDMI Logo en High-Definition Multimedia Interface zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van HDMI Licensing LLC.
♦Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke maatschappijen.
♦Uitvoering en specificaties kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Over PENTAX

PENTAX is toonaangevend in de productie van tal van digitale outdoorcamera’s en camera’s met een unieke vormgeving zoals weerbestendige digitale spiegelreflexcamera’s en waterdichte compactcamera’s, alsmede lenzen, flitsers, verrekijkers, scopes en oculairs. Gedurende meer dan 90 jaar ontwikkelt PENTAX duurzame en betrouwbare producten die voldoen aan de wensen van zowel foto- als designliefhebbers. PENTAX RICOH IMAGING FRANCE is het Europese hoofdkwartier van PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. sinds 1 oktober 2011.

Meer informatie vindt u op: www.press.pentax.eu

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *