Pentax brengt Optio VS20 op de markt

Pentax heeft met de Optio VS20 een, naar eigen zeggen, veelzijdige digitale camera op de markt gebracht. Uniek is dat de camera twee ontspanknoppen heeft, zo is er een exemplaar voor het maken van foto’s in verticale stand en eentje voor horizontale foto’s. Tevens kantelt de camera automatisch het beeld zodat het fotograferen van verticale foto’s eenvoudiger is. Ook is gedacht aan statiefaansluitingen voor het maken van zowel horizontale als verticale foto’s.

Verder heeft de VS20 een 20x optische zoomlens waarover de fabrikant zegt dat deze een combinatie is van een groothoek en supertelebereik inclusief macro functionaliteit. De lens heeft hierbij een brandpuntafstand van 28 mm tot 560 mm. Foto’s worden gemaakt met maximaal 16 megapixels, bovenop de behuizing vinden we een draaiknop voor het selecteren van diverse voorinstellingen en achterop vinden we een 3-inch LCD-scherm met Anti-Glare coating.

Verder zijn er mogelijkheden voor het maken van foto’s met een creatieve inslag, bijvoorbeeld Fish-eye, Sketch en verschillende filters. Middels een panorama modus worden drie opnames samengevoegd tot één grote foto. Daarnaast is er een Night Snap modus waarbij ook scherpe foto’s gemaakt moeten kunnen worden op slecht verlichte locaties zonder dat er al te veel ruis zichtbaar is. Pentax heeft gezichtsherkenning en glimlachdetectie geïntegreerd en is er de mogelijkheid om video-opnamen te maken met 1280×720 beeldpunten.

De Pentax Optio VS20 heeft een adviesprijs van 209 Euro en zou vanaf volgende maand verkrijgbaar moeten zijn.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *