Patent toont mogelijke Panasonic Lumix GF7

In een patent van Panasonic bleken diverse foto’s te zijn opgenomen van een nog onbekende camera. Aan het uiterlijk te zien betreft het een camera in de GF-serie, waarbij de ronde bovenkant van de camera kenmerkend is. De camera uit het patent, vermoedelijk de Panasonic Lumix GF7, is nog ronder dan zijn voorgangers. Hierdoor lijkt hij wat meer op een compactcamera.

 

jps1429728_fig01_zps10985aa4

 

In vergelijking met de bestaande GF6 zijn de rondingen van de bovenkant zeer herkenbaar. De rest van body is ook beduidend ronder geworden, wat duidelijk te zien is aan overgang van het zilver p het zwarte plastic. Als dit de GF7 is, dan zal Panasonic de GF-serie weer verder naar beneden positioneren. Het PASM-wieltje is van de bovenkant verdwenen en mogelijk moet ook het kantelbare lcd-scherm er aan geloven. 

gf6

Dat komt waarschijnlijk door de herpositionering van de bestaande modellen. De nieuwe GF7 zal waarschijnlijk als instapmodel zonder poespas gaan dienen. De supercompacte GM1 (mét PASM-wiel) komt daar dan boven. Vervolgens treffen we daar dan de G6/G7 aan, daarna de GX7 en ten slotte de GH3 (en toekomstige GH4).

jps1429727_fig04-d0351_zpscf4f9fe3

[alert style=”yellow”]Zie ook ons artikel met cameravoorspellingen voor 2014 [/alert]

Deel dit

Eén antwoord op “Patent toont mogelijke Panasonic Lumix GF7”

  1. Ik vind het maar een lelijk ding. Geen vooruitgang ten opzichte van de GF6(wat ook al niet de meest mooie camera ooit is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *