Panasonic XS3 – superklein en toch 5x zoom

In een krimpende markt moet je als fabrikant met innovatieve producten komen, anders heeft de consument weinig reden om tot koop over te gaan. De markt van compactcamera’s is compleet ingestort, omdat veel mensen tegenwoordig fotografeert met een mobiele telefoon. Zij zien dan weinig reden om er nog een losse compactcamera bij te kopen. Maar de Lumix XS3 is volgens Panasonic juist handig voor erbij.

De Lumix DMC-XS3 (de opvolger van de XS1) is slechts 14mm dik. Toch bevat de XS3 een lens met 5x optische zoom, wat hét beste verkoopargument is ten opzichte van een smartphone (die kan immers niet echt zoomen – alleen digitaal). In combinatie met Smart Intelligent Zoom (een vorm van digitale zoom) loopt het zoomvermogen op tot 10x. De XS4 biedt een mooi bereik van 24mm groothoek tot 120mm tele. Aan de groothoekzijde is hij nog lichtsterk ook met een lensopening van f/2.8 en optische beeldstabilisatie is ook aanwezig (Mega OIS).

Foto’s en video’s worden opgeslagen op een microSD-kaartje. De DMC-XS3 is beschikbaar vanaf september 2013 in het zwart, bruin en rood, voor een adviesprijs van € 129.95.

PERSBERICHT

Nieuwe stijlvolle en platte LUMIX DMC-XS3 met High Sensitivity MOS-sensor

Maakt foto- en video-opnames in uitstekende beeldkwaliteit en biedt een groot aantal creatieve effecten 

Panasonic introduceert de LUMIX DMC-XS3, een nieuwe, stijlvolle digitale compactcamera met een retro design. De camera beschikt over een nieuwe 14,1-megapixel High Sensitivity MOS-sensor, die foto-opnames met een hoge gevoeligheid en 1920 x 1080 Full HD video-opnames mogelijk maakt. Dankzij de toonaangevende digitale technologie en miniaturisatietechnologie, die steeds verder is geëvolueerd tijdens de ontwikkeling van draagbare elektronische apparaten, kon de DMC-XS3 worden voorzien van een uiterst slank profiel. Op het dunste punt is de camera slechts 14 mm dik. Met de 24 mm LUMIX groothoeklens met 5 x optische zoom (vergelijkbaar met 24-120 mm op een 35mm-camera) zijn heel eenvoudig zeer verschillende composities te kiezen. Ook de Intelligent Resolution technologie van Panasonic is toegepast. Hierdoor kunnen onderwerpen met Intelligent Zoom tot 10x dichterbij worden gehaald. De DMC-XS3 beschikt over verschillende speciale effecten die zorgen voor nog meer plezier bij het maken van opnames, zoals Creative Panorama en Creative Control. Met de functies Creative Retouch en Beauty Retouch kan de gebruiker in de camera aantrekkelijke effecten toepassen nadat een foto is gemaakt. 

Met een speciale videoknop kan men onmiddellijk beginnen met het maken van 1920 x 1080 Full HD opnames in MP4. Dankzij de functies MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator), Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector, Intelligent Exposure en Gezichtsherkenning kunnen gebruikers met de iA (Intelligent Auto) modus het maken van mooie foto’s helemaal aan de camera overlaten. In de iA-modus worden deze veelzijdige functies automatisch uitgevoerd, zodat de gebruiker foto’s kan maken zonder telkens de instellingen te hoeven aanpassen aan de veranderende omstandigheden. De DMC-XS3 heeft een Intelligent LCD-scherm van 2,7 inch met een beeldveld van 100%. Hierdoor is het scherm zelfs bij fel zonlicht nog goed zichtbaar.

De DMC-XS3, die qua uiterlijk is ontworpen naar het voorbeeld van een traditionele analoge camera, bevat een scala aan digitale toptechnologie waardoor fotograferen nog prettiger wordt.

1. Nieuwe 14,1-megapixel High Sensitivity MOS-sensor en F2.8 24 mm LUMIX ultragroothoeklens met 5x optische zoom, voor een betere beeldkwaliteit en grotere veelzijdigheid

De DMC-XS3 beschikt over een 14,1-megapixel High Sensitivity MOS-sensor voor een snelle beeldverwerking van hoge kwaliteit. Dit zorgt voor heldere, scherpe beelden met een minimale hoeveelheid ruis, zelfs bij weinig omgevingslicht. Samen met de snelle digitaal-signaaloutputtechnologie die is toegepast in de Venus Engine zorgt dit ervoor dat er zeer snel foto’s achtereen kunnen worden genomen en dat er video-opnames kunnen worden gemaakt in Full HD. Daarnaast zorgt deze sensor ervoor dat door de snelle opstart en de Light Speed AF de meest spontane fotomomenten kunnen worden vastgelegd. De optie Intelligent Handheld Nightshot in de iA-modus resulteert in prachtig verlichte avondopnames, doordat na elkaar genomen opnames in lagen over elkaar worden gelegd. Zo kunnen er zonder statief heldere en aantrekkelijke avondopnames worden gemaakt.

De snelle F2.8 24 mm LUMIX DC VARIO groothoeklens van de DMC-XS3 met 5x optische zoom (vergelijkbaar met 24-120 mm op een 35mm-camera) bestaat uit 6 elementen in 5 groepen met 3 asferische lenzen met 5 asferische oppervlakken, ondanks de ongelooflijk slanke en compacte body. De 24mm ultragroothoeklens biedt fotografen meer compositiemogelijkheden omdat het beeldveld ongeveer 213% groter is dan bij een 35mm camera. Hij legt meer onderwerpen vast bij een beperkte focusafstand en is zeer geschikt voor het maken van groepsportretten, foto’s van onderwerpen binnenshuis en dynamische landschappen. Onderwerpen die zich veraf bevinden kan men met Intelligent Zoom tot 10x dichterbij halen. Daarbij wordt de digitale zoom gebruikt zonder dat er echt aan beeldkwaliteit wordt ingeboet.

2. Creative Panorama, Creative Control, Creative Retouch en Beauty Retouch

De DMC-XS3 beschikt over verschillende unieke functies die digitale fotografie nog leuker maken. Met Creative Panorama kunnen horizontale en verticale panorama-opnames worden gemaakt, doordat opeenvolgende foto’s deels over elkaar worden gelegd. Ook kunnen de filters Retro, Expressive, High Key, Low Key, Sepia, Dynamic Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Old Days, Cross Process en One Point Color worden toegepast.

Creative Control en Creative Retouch bieden in totaal 13 filtereffecten: Retro, Expressive, High Key, Low Key, Sepia, Dynamic Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Toy Effect, Miniature Effect, Old Days en One Point Color. Met Creative Control kan de gebruiker een filtereffect toepassen en controleren hoe de foto hierdoor verandert. Dit is ook mogelijk bij video-opnames*. Met Creative Retouch kan er in de camera zelfs een filtereffect op een foto worden toegepast nadat deze is genomen.

Met de modus Beauty Retouch kunnen gezichten virtueel worden opgemaakt om ze er nog mooier uit te laten zien. De modus One-touch Make-up biedt 5 verschillende opties die de nieuwste trends in make-up volgen: Natural, Smokey, Glamour, Cheerful en Elegant. Daarnaast zijn ook Aesthetic Retouch (Clear Skin, Shine Removal, Whitening of Teeth) en Foundation (5 kleuren) beschikbaar. 

3. 1920 x 1080 Full HD video-opnames in praktisch MP4-formaat

De camera kan ook 1920 x 1080 Full HD video-opnames vastleggen in MP4*. Met een speciale, aparte knop op de achterkant kan de gebruiker tijdens het fotograferen onmiddellijk een video-opnames starten, zonder eerst de instellingen te hoeven aanpassen. Tijdens het maken van video-opnames kan er maximaal 4x worden ingezoomd**. De populaire iA (Intelligent Auto) modus kan ook worden gebruikt bij video-opnames.

* Sensoroutput is 25p.

** Digitale zoom.

• Gebruik een SD-kaart met snelheidsklasse ‘Class 4’ of hoger voor het maken van video’s.

* De SD-snelheidsklasse is de snelheidsnorm voor continu schrijven.

• De maximale tijd voor het doorlopend opnemen van videobeelden in [MP4(FHD)] is 20 minuten.

• De maximale tijd voor het doorlopend opnemen van videobeelden in [MP4(HD/VGA)] is 29 minuten en 59 seconden.

4. De functie MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator) en de iA-modus (Intelligent Auto) zorgen voor prachtige opnames

Om het ultieme gebruiksgemak te bereiken en mislukte opnames te beperken integreerde Panasonic de iA (Intelligent Auto) modus. De gebruiker kan al deze handige opnamefuncties activeren door eenvoudig de iA-modus te selecteren.

De functie MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator) is bij de DMC-XS3 geïntegreerd in de iA-modus en onderdrukt handtrillingen. Naast het corrigeren van digitaal beeld, corrigeert MEGA O.I.S. eveneens een verschuiving van de lichtas door de O.I.S.-lenseenheid te verplaatsen. Het beeld wordt dus niet digitaal beïnvloed en de beeldkwaliteit gaat niet achteruit. De beelden zijn helder en scherp zonder dat daar iets voor ingeleverd hoeft te worden. Daarnaast doen Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector, Intelligent Exposure en Gezichtsherkenning automatisch hun werk, zodat gebruikers het beste resultaat krijgen. 

5. Overige kenmerken voor betere prestaties

– compatibel met microSD/SDHC-kaart

Foto- en videogegevens worden opgeslagen op een ultrakleine microSD/SDHC-kaart, die ook in veel smartphones past.

– AC/USB-oplaadmogelijkheid

De accu van de camera kan via AC of USB worden opgeladen, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *