Panasonic werkt aan hybride MFT camcorder

Foto- en videocamera’s groeien steeds dichter naar elkaar toe. Met een camcorder kun je ook foto’s maken en met compactcamera’s kun je ook filmen. Met name de laatste generatie spiegelreflexcamera’s (D-SLR’s) en in mindere mate ook systeemcamera’s wordt steeds populairder als het om video gaat. Daarmee beschik je immers voor relatief weinig geld over een ‘videocamera’ met verwisselbare lenzen en een relatief grote sensor (met bijbehorende scherptediepte). Echter, D-SLR’s zijn wat vormgeving en handigheid betreft nog vooral afgestemd op fotograferen en veel minder op filmen. Wil je er serieus mee aan de slag gaan, dan moet je dus op zoek naar een flink aantal accessoires.

Patent

Panasonic heeft een patent ingediend voor een soort hybride camcorder/fotocamera, gebaseerd op het MFT-concept. Oftewel, met 4:3 sensor en verwisselbare lenzen (en waarschijnlijk ook compatibel met alle objectieven in de G- en Pen-serie). Het bijzondere is dat de grip met de ontspanknop uitgetrokken kan worden. In die stand is hij dan beter geschikt om te fotograferen, terwijl hij in de normale stand meer op een videocamera lijkt. 

De camera zal onder de AG-AF101E worden gepositioneerd; een semi-professionele camcorder met grote sensor en verwisselbare lenzen (concurrent van de Sony FS100). Deze kost crica € 5000.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *