Panasonic noemt systeemcamera’s voortaan DSLM’s

Camerafabrikant Panasonic pleit ervoor om systeemcamera’s (ook wel Compact System Camera’s genoemd, oftewel CSC’s) voortaan DSLM’s te noemen. De afkorting DSLM staat voor Digital Single Lens Mirrorless. Het is niet toevallig dat dit erg lijkt op DSLR (waarbij de R staat voor reflex). DSLR is de aanduiding van een spiegelreflex. Dit standpunt is op zich niet heel verrassend. Panasonic heeft de tern DSLM al eerder gebruikt, maar benadrukte nu concreet dat men dit als nieuwe naam ziet voor haar Lumix G-serie camera’s. En eigenlijk voor alle systeemcamera’s, want de toekomst is spiegelloos, aldus Panasonic. Het Japanse bedrijf deed de uitspraak tijdens een internationaal evenement in Budapest, waar Technyx bij aanwezig was.

Marktcijfers

Met het bovenstaande wil Panasonic benadrukken dat de spiegelreflexcamera’s hun langste tijd hebben gehad. Volgens het bedrijf groeien de verkopen van DSLM’s als kool. In Japan is 47% van alle camera’s met een verwisselbare lens een systeemcamera. In Singapore is dat 35%. In Europa en de VS liggen de cijfers echter een stuk lager, al is het marktaandeel wel toegenomen: in Europa is dat 17% en in de VS 19%.

Men liet cijfers zien van marktanalisten, die voorspellen dat 2015 een keerpunt zal zijn in de cameramarkt. In dat jaar zullen er voor het eerst méér systeemcamera’s (eh… DSLM’s) verkocht worden dan spiegelreflexcamera’s. Namelijk wereldwijd zo’n 12,1 miljoen stuks. 

Wat denk jij… is het einde van de spiegelreflexcamera in zicht? En dekt de afkorting DSLM de lading beter dan CSC of systeemcamera?

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *