Panasonic Lumix SZ5 met WiFi

Tot slot de kleinste toevoeging aan het Panasonic-assortiment: de Lumix SZ5. Niet alleen qua formaat, maar ook wat de vernieuwingen betreft is dit de kleinste aankondiging. De meeste specificaties liggen namelijk in lijn met de SZ1 en SZ7 die in januari gelanceerd zijn.

Eerste SZ met WiFi-module

De nieuwe SZ5 heeft één feature die bij de eerder gelanceerde modellen ontbreekt: een ingebouwde WiFi-module. Met deze module is het mogelijk om foto’s draadloos naar een computer of een digitale fotolijst over te brengen.

Maar wat misschien veel interessanter is, is dat de camera aan een smartphone gekoppeld kan worden. Panasonic heeft een speciale smartphone-app ontwikkeld voor iOS en Android, waarmee je de camera draadloos kunt bedienen. Daarbij dient de smartphone als zoeker; je krijgt via een stream van 30 frames per seconde te zien wat de sensor op dat moment vastlegt. Via deze app is het ook mogelijk om gemaakte foto’s en video’s  direct op verschillende social media-sites te delen. Je hebt hierbij de keuze tussen Facebook, Flickr, Picasa, Youtube en Twitter. Ten slotte kan je tijdens het fotograferen de GPS-data van de smartphone gebruiken om je foto’s te ‘taggen’.

Prijs en beschikbaarheid

In september moet de SZ5 te koop zijn, in de kleuren zwart en wit. De adviesprijs bedraagt €219.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *