Panasonic kondigt de Lumix G Vario 12-35mm 2.8 aan

Tijdens de CP+ beurs van dit jaar toonde Panasonic al mockups van een 12-35mm 2.8 lens en een 35-100mm 2.8. Nu heeft Panasonic de eerstgenoemde lens officieel aangekondigd. Hiermee is de eerste zoomlens voor het MicroFourThirds systeem met een vast diafragma over het gehele bereik een feit. De 12-35mm f2.8 zit in de professionele X-reeks van het bedrijf en is uitgerust met het laatste POWER O.I.S.-systeem (dat effectiever is met beeldstabilisatie dan MEGA O.I.S.).

Met een kleinbeeldequivalent van 24-70mm heeft lens een zeer veelzijdig zoombereik. Het objectief is obgebouwd uit 14 lenselementen in negen groepen, waaronder één UED (Ultra Extra-Low Dispersion) en één UHR-element  (Ultra High Refractive). Het eerstgenoemde lenselement zou chromatische aberratie tegen moeten gaan terwijl het tweede genoemde lenselement zou moeten zorgen voor een scherpte van rand to rand. Desondanks is het gewicht op een geringe 305 gram gebleven en heeft het objectief een lengte van 73.8mm. Ook beschikt de lens over het zelf ontwikkelde Nano Surface Coating, dat ghosting zou moeten verhelpen.

Prijs en beschikbaarheid

De lens komt in augustus op de markt, maar het is nog onbekend welke adviesprijs hij zal krijgen. Volgens bronnen in de VS zal hij $1300 gaan kosten.


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *