Panasonic komt in 2012 met zes HD camcorders

Panasonic heeft een zestal HD camcorders geïntroduceerd. Deze camera’s zijn voorzien van het 3MOS System Pro wat moet zorgen voor prestaties dankzij een vernieuwde lens, sensor en processor. Daarnaast in de Crystal Engine Pro II technologie in de camera’s verwerkt wat de beeldkwaliteit ten goede moet komen. Deze combinatie moet ook bij weinig licht nog scherpe beelden met een minimale hoeveelheid ruis tot gevolg hebben.

Alle nieuwe camera’s bieden de mogelijkheid om 3D opnames te maken door een optionele conversielens te monteren. De beelden worden vervolgens in het AVCHD 3D-formaat vastgelegd waardoor ze op televisies en Blu ray-speler met ondersteuning voor dit bestandsformaat afgespeeld kunnen worden. Tevens heeft Panasonic software meegeleverd waarmee de opnames bewerkt kunnen worden.

Allereerst hebben we te maken met de HC-X900 en de HC-X800 die 3MOS System Pro, de Crystal Engine Pro II, een nieuwe pixel-shift technologie, F1.5 Leica Dicomar-lens met 29,8 mm-groothoek en Nano Surface Coating-technologie combineert. Daarnaast is ook de Hybrid O.I.S.+ optische beeldstabilisatie geïntegreerd. De camera kan beelden in Full HD 1080/50p vastleggen.

De HC-V700 filmt in Full HD 1080/50p en is uitgerust met de nieuwe High Sensitivity-sensor en Intelligent Resolution technologie van Panasonic, wat moet zorgen voor een verbeterde beeldkwaliteit.

De HC-V500 is een camera met compactere afmetingen en 38x optische en 50x Intelligent Zoom. Ook dit model is uitgerust met HYBRID O.I.S.+, de Image Processing LSI en Crystal Engine PRO. Dit moet zorgen voor een groot bereik met scherpe heldere beelden.
Een ander compacte model gaat door het leven als HC-V100 en biedt ruimte aan 165 minuten Full HD beelden. In de behuizing vinden we de Power O.I.S. optische beeldstabilisatie, 34x optische en 42x Intelligent Zoom terug.

De meeste camcorder is de Panasonic HC-V10 die een dynamische zoom heeft van 70x. Ook hier is optische beeldstabilisatie en ondersteuning voor iFrame en MP4 geïntegreerd.

De camera’s zouden vanaf april verkrijgbaar moeten zijn voor nog onbekende adviesprijzen.

Panasonic HC-X900

Panasonic HC-X800

Panasonic HC-V700

Panasonic HC-V500

Panasonic HC-V100

Panasonic HC-V10

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *