Panasonic introduceert de LUMIX DMC-SZ7 en SZ1

Panasonic heeft twee nieuwe digitale compactcamera’s aan haar SZ-serie toegevoegd, namelijk de DMC-SZ7 en DMC-SZ1. Beide modellen beschikken over een 14,1 megapixel sensor, die gecombineerd wordt met een Leica DC VARIO-ELMAR-lens met 25mm-ultragroothoek en 10x optische zoom (volgens Panasonic is dat vergelijkbaar met 25-250 mm op een 35mm-camera). Met de Intelligent Zoom functie (ook wel ‘iA Zoom’ genoemd) kunnen objecten zelfs 20x dichterbij worden gehaald, waarbij de optische zoom wordt gecombineerd met een vorm van digitale zoom. Door de hoge resolutie van de sensor kan er dan nog steeds een bijzonder scherp plaatje geschoten worden. Daarbij helpen de ingebouwde ‘Intelligent Resolution’ techniek en de ‘MEGA O.I.S’ optische beeldstabilisatie om de effecten van handtrilling te neutraliseren.

De DMC-SZ7 camera heeft een Venus Engine beeldprocessor aan boord, die in staat is ook video vast te leggen in 1920×1080 resolutie en die heel snel hoge resolutie foto’s in zogeheten burst modus kan verwerken. ”De supersnelle responstijd, zoals een Light Speed AF (DMC-SZ7) of de Sonic Speed (DMC-SZ7) van ongeveer 0,1 seconde, zorgt ervoor dat zelfs de meest spontane momenten kunnen worden vastgelegd”, aldus Panasonic.

De beide toestellen bieden tal van instelmogelijkheden, maar met de Intelligent Auto functie kan de gebruiker dit ook compleet aan de camera overlaten. Handig voor wie niet alle mogelijkheden van de camera kent of wie snel een foto wil maken van een spontaan moment. Op dit punt verschilt de DMC-SZ7 van de minder uitgebreide DMC-SZ1, want eerstgenoemde camera biedt in de automatische stand ook extra features als HDR, Intelligent Handheld Nightshot en Motion Deblur -modus. Andere features die beide camera’s aan boord hebben zijn AF Tracking, Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector en Intelligent Exposure. Ook hebben beide modellen gezichtsherkenning, waarbij de DMC-SZ7 nog een stapje verder gaat door gezichten van verschillende personen van elkaar te onderscheiden.

De twee SZ-modellen hebben een 3,0” LCD-scherm, waarvan de achtergrondverlichting zich automatisch aanpast naar de hoeveelheid omgevingslicht. Dit werkt energiebesparend, omdat het display in minder verlichte omgevingen dan automatisch iets gedimd wordt. Als de accu van de camera dan toch leeg is kan men deze weer opladen via zowel een netstroomadapter als via een USB-poort. Via de USB interface communiceert de camera uiteraard ook met de computer, waar deze kan samenwerken met de meegeleverde LUMIX Image Uploader software. Via deze software kunnen gebruikers foto’s en filmpjes meteen delen met anderen via Facebook en YouTube.

Bij de DMC-SZ7 heeft de lens dezelfde kleur als de camerabody, dat is zwart, wit of bruin. De DMC-SZ1 heeft een zilverkleurige zoomlens en komt in de kleuren zwart, zilver, blauw, rood en violet op de markt. Prijzen zijn nog niet genoemd.

Panasonic Lumix DMC-SZ7

Panasonic Lumix DMC-SZ1

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *