Panasonic GH2 met multi-aspect sensor

De nieuwe GH2 van Panasonic is de opvolger van de populaire GH1 MicroFourThirds-camera . De nieuwe telg heeft een 18,3 megapixel ‘multi-aspect’-sensor, die geoptimaliseerd is voor verschillende formaten (zoals 16:9, 3:2 en 4:3). Waar andere camera’s voor 16:9 bijvoorbeeld simpelweg wat pixels van de boven- en onderkant afsnoepen, gebruikt de GH2 ook echt een grotere horizontale resolutie (dan 4:3). Zijn voorganger filmde al in het 1080p hd-formaat, maar de GH2 kan desgewenst ook 50 beelden per seconde vastleggen in het 1080i-formaat. De autofocussnelheid verder verbeterd, waardoor de camera volgens Panasonic slechts 0,1 seconde nodig heeft om scherp te stellen. Ook de elektronisch is aangevuld met meer pixels en een verversingssnelheid van 60 bps (waardoor het beeld vloeiender is). Net als zijn voorganger heeft hij een draai- en kantelbaarscherm. De camera is klaar voor de recent aangekondigde 3D-lens (zie Flits in Zoom #8). De camera zet foto’s via interne software automatisch om naar een 3D-bestand, maar filmen in 3D is vooralsnog niet mogelijk. De GH2 wordt eind november/begin december verwacht in combinatie met de 14-42mm kitlens (€ 999) of de 14-140mm superzoom (€ 1499).

PERSBERICHT

Panasonic kondigt de komst van een nieuwe camera aan in de LUMIX G Micro systeem serie, de DMC-GH2. Het LUMIX G Micro systeem is geheel compatibel met de Micro Four Thirds systeemstandaard, en combineert een kleinere body met geavanceerde functies die zorgen voor zowel een zeer hoog prestatieniveau als een groot bedieningsgemak. Met zijn intuïtieve touchscreen bediening biedt de nieuwe DMC-GH2 een bijzonder snelle autofocus, zodat het onderwerp altijd scherp* wordt vastgelegd. De belangrijkste onderdelen, zoals de sensor en het beeldverwerkingsysteem, zijn aanzienlijk verfijnd voor een nóg betere prestatie van de camera. Het resultaat: verbluffende beelden met hoge resolutie, schitterende gradatie en een hoge gevoeligheid – eigenschappen die de LUMIX G Micro systeem DMC-GH2 terecht het predikaat topmodel opleveren.

Voor de hybride digitale camera is het vastleggen van video niet langer een extra functie, maar een standaard optie voor het bewaren van herinneringen van gebeurtenissen. De DMC-GH2 is innovatief omdat de camera opnames vastlegt in vloeiende, hoogwaardige Full HD 1920×1080/50i kwaliteit met een krachtige 50p weergave**. Het bitrate van maximaal 24 Mbps levert een speelfilm-achtige weergave met een verbluffende en rijke beeldkwaliteit. Bovendien zorgt 24p video, samen met de Cinema modus (een nieuw toegevoegde optie in de populaire Film modus), voor een superieure gradatie van de getoonde beelden. De nieuwe Variable Movie modus maakt het mogelijk om bewegende beelden vast te leggen in variabele frame-rates voor het creëren van een voor video ongekende snel/langzaam afspeel-optie. Als de nieuw toegevoegde EX Tele Conversion functie wordt ingeschakeld, kan de gebruiker de zoomfactor virtueel verhogen boven de normale grens, zodat het onderwerp nóg dichterbij kan worden gehaald. Deze functie is voor zowel foto’s als video beschikbaar. Het tegelijkertijd via de HDMI-uitgang weergeven van de beelden die worden opgenomen is praktisch zelfs voor professionele gebruikers: ze kunnen de beelden op een apart scherm beoordelen. De intuïtieve bediening van de camera via het touchscreen, populair bij de DMC-G2 vanwege het uitermate grote gebruiksgemak, is ook beschikbaar op de DMC-GH2. Gecombineerd met het makkelijk afleesbare, kantelbare Intelligent LCD display en de nieuw ontwikkelde Multi Aspect Wide Screen LVF (Live View Finder – breedbeeld zoekerdisplay), levert de DMC-GH2 een ongekend bediengemak zodat de gebruiker zich geheel kan richten op het onderwerp. Een ander voordeel van het LUMIX G Micro systeem is het groeiend aantal verwisselbare lenzen: in totaal zijn er nu 11 exclusieve lenzen beschikbaar waaronder de nieuwe Pancake lens: LUMIX G 14mm / F2.5 ASPH (H-H014), de telefoto zoomlens LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S. (H-FS100300) en de 3D lens LUMIX G 12.5mm / F12 (H-FT012).

De nieuwe 3D lens die gelijkertijd wordt geïntroduceerd is de eerste ter wereld. Nu kunnen beelden niet alleen in 3D worden bekeken, maar ook worden vastgelegd. De populaire My Color modus en de Film modus waaronder de nieuwe Cinema modus maken het de gebruiker mogelijk, zijn bedoelingen met de foto en video beter weer te geven. De iA(Intelligent Auto) modus evolueert constant en de Intelligent D-range Control is nieuw in de DMC-GH2 geïntegreerd. De Intelligent Resolution heeft een nieuwe ‘EXTENDED’ optie voor meer natuurlijke beelden die op groot formaat worden afgedrukt. Dankzij de uitzonderlijk hoge prestaties op basis van de nieuwe onderdelen en geavanceerde technologieën, biedt de creatieve HD Hybrid DMC-GH2 nu een nóg hoger niveau aan creatieve mogelijkheden en intuïtie voor iedere enthousiaste gebruiker om de grenzen te verkennen van niet alleen fotografie, maar ook die van de videografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *