Panasonic GF3 gehackt, krijgt nieuwe videofuncties

De veel systeemcamera’s van Panasonic werden in het verleden gehackt om zo de videofunctie te verbeteren. Nu is ook de GF3 aan de beurt. Vitaliy Kiselev heeft namelijk zijn PTool compatibel gemaakt voor de GF3. Hierdoor krijg je als GF3 gebruiker in principe dezelfde videomogelijkheden als de Panasonic GH2. Enkel 24fps wordt nog niet ondersteund.

De PTool-software laat je toe de originele firmware aan te passen waardoor je zelf je bitrate kan kiezen. Hierdoor kun je een veel hogere bitrate kiezen, met een veel betere videokwaliteit als gevolg. Het is de bedoeling om zelf uit te zoeken welke bitrate je camera aankan. Hierdoor kunnen er nog steeds kwaliteitsverschillen zitten tussen de Panasonic GF3 en GH2. Een vergelijkingsvideo van de Canon 5D Mark III en de Panasonic GH2 toont wel aan dat je met de laatste camera aardig veel detail kan behouden door zo’n zeer hoge bitrate. Volgens Andrew Reid, die deze twee camera’s heeft vergeleken, zou het enige verschil tussen de 5D Mark III en de GH2 het opnameformaat zijn met daardoor een andere scherptediepte en beeldopbouw. Qua videokwaliteit zou er volgens hem nauwelijks verschil zijn. Door de PTool wordt de maximale opnameduur ook opgeheven.

Panasonic GH2 vs Canon 5D Mark II

Vitaliy Kiselev is momenteel op zoek naar een Panasonic G3 en GX1 body aangezien de PTool nog geen ondersteuning biedt voor deze camera’s . Dat wil zeggen dat we waarschijnlijk binnenkort ook de PTool voor de G3 en GX1 zullen tegenkomen.
Opgelet: gebruik deze firmwarehack enkel op eigen risico.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *