Panasonic DMC-FS22EG met veelzijdig touchscreen

Los van de vorige week aangekondigde Panasonic Lumix G3, heeft het Japanse bedrijg nóg een nieuwe camera aangekondigd. De compacte DMC-FS22 beschikt over 16 megapixels, een Leica DC-groothoeklens van 28mm en 4x optische zoom (vergelijkbaar met 28mm tot 112mm op een 35mm-camera). Hij kan volledig worden bediend via het een aanraakgevoelig scherm (touchscreen) van 7,6 cm. De autofocus, zoom en belichting kan allemaal via het scherm geregeld worden, inclusief extra funtionaliteit zoals beeldbewerking (door Panasonic ‘beauty retouch’ genoemd). 

Nadat het onderwerp is bepaald door het op het scherm aan te raken, volgt de camera het onderwerp zelfs wanneer het beweegt, dankzij de functie AF Tracking. Met de Intelligent Scene Selector in de iA-modus schakelt de camera automatisch over naar de juiste modus, afhankelijk van het geselecteerde  onderwerp. Als men bijvoorbeeld een gezicht aanraakt, wordt de modus Portret geactiveerd. Raakt men de achtergrond of een uitzicht aan, dan wordt er overgeschakeld naar de modus Landschap. Raakt men een voorwerp of persoon dicht bij de camera aan, dan wordt de modus Macro geactiveerd. De camera biedt daarnaast ultrasnelle autofocus- en opstarttijd, aldus Panasonic. Hij is verder nog voorzien van beeldstabilisatie (MEGA O.I.S.), Gezichtsherkenning en Intelligent Exposure. De FS22 kan video’s opnemen in 720p hd-kwaliteit. De DMC-FS22 heeft een adviesprijs van € 179 en is leverbaar vanaf juni 2011 in de kleuren zwart, zilver en roze. De goudkleurige versie komt bij ons helaas niet op de markt.

PERSBERICHT

Panasonic introduceert de slanke en stijlvolle LUMIX DMC-FS22 met 16,1 megapixels

Panasonic introduceert de nieuwe 16,1-megapixel DMC-FS22 met een nog slanker, compacter en stijlvoller ontwerp. Het model beschikt over een  hoogwaardige LEICA DC-lens met groothoeklens van 28 mm en 4x optische zoom (vergelijkbaar met 28 mm tot 112 mm op een 35 mm-camera), die uiterst compact kan worden gemaakt zodat deze in een ultradunne behuizing past.

De DMC-FS22 heeft een touchscreen Intelligent LCD van 3,0 inch, dat niet alleen grotere beelden toont maar ook bijzonder handig is. De camera kan volledig worden bediend via het touchscreen (Touch AF, Touch Zoom of Touch Shutter) tijdens het maken van opnames en het gebruik van verschillende weergavefuncties, zoals de Beauty Retouch en de nieuwe Image Stamp-functie.

De Venus Engine VI met Intelligent Resolution-technologie zorgt voor een optimale signaalverwerking van alle delen van een foto zodat het volledige beeld een adembenemende natuurlijke helderheid met zeer veel details krijgt. Door gebruik te maken van deze functie kan de 4x optische zoom worden verhoogd tot 5x zoom met de functie Intelligent Zoom. Hierbij blijft de beeldkwaliteit behouden, zelfs bij gebruik van de digitale zoom. Ook biedt deze camera een ultrasnelle autofocus- en opstarttijd. Door een optimale samenwerking met de hoge resolutiesensor van 16,1 megapixels zorgt de Venus Engine VI voor prachtige, hoogwaardige beeldopnames bij het vastleggen van onverwachte momenten.

De DMC-FS22 is voorzien van MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) wat zorgt voor een uitstekende correctie van onscherpe beelden zonder dat de beeldkwaliteit afneemt. Daarnaast biedt de iA-modus (Intelligent Auto) AF Tracking, Intelligent Scene Selector, Gezichtsherkenning en Intelligent Exposure. In de iA-modus worden deze veelzijdige functies automatisch uitgevoerd, zodat men foto’s kan maken zonder zich te bekommeren over het aanpassen van de instellingen telkens als de omstandigheden veranderen. Men kan in vrijwel elke situatie genieten van probleemloze fotosessies en voldoening hebben van duidelijke, prachtige foto’s.

Men kan video’s opnemen in 720p HD-kwaliteit. Gebruikers zullen ook plezier beleven aan de LUMIX Image Uploader, waarmee beelden onmiddellijk gedeeld kunnen worden via Facebook (foto’s) of YouTube (video’s) met behulp van een pc.

Dankzij de talloze beschikbare functies kunnen gebruikers met deze nieuwe, moderne en compacte DMC-FS22 altijd prachtige opnames maken. De DMC-FS22 heeft een nieuw, slank en stijlvol ontwerp met een lensbehuizing in dezelfde kleur als de behuizing en is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart en roze.

 1. Prachtige foto’s door hoogwaardige onderdelen

De DMC-FS22 met 16,1 megapixels is uitgerust met een hoogwaardige LEICA DC VARIO-ELMAR-groothoeklens van 28 mm met 4x optische zoom (vergelijkbaar met een 35 mm-camera: 28-112 mm) in een ultracompacte behuizing. De lens bestaat uit 6 elementen in 5 groepen (inclusief 3 asferische lenzen met 5 asferische oppervlakken) en is verkleind dankzij Panasonics nieuwe systeem van cameralens, -mechanisme en -ontwerp. Dankzij de Intelligent Resolution-technologie kan de Intelligent Zoom van de DMC-FS22 het zoombereik uitbreiden met ongeveer 1,3x, terwijl de beeldkwaliteit wordt behouden, zelfs bij het gebruik van de digitale zoom. Dit houdt in dat de 4x optische zoom virtueel kan worden uitgebreid tot 5x. Daarnaast kan ook de functie Extra Optical Zoom worden gebruikt om het zoombereik uit te breiden tot 9,0x bij een maximale resolutie van 3 megapixels. Dit door het middelste deel van de CCD te gebruiken om onderwerpen nog dichterbij te brengen.

De snelle en hoogwaardige Venus Engine VI is in de DMC-FS22 ingebouwd zodat het mogelijk wordt om prachtige beelden vast te leggen met een superieure signaalverwerking, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Intelligent Resolution-technologie. Met de Intelligent Resolution-technologie worden 3 zones (randen, gedetailleerde textuur en zachte overgangen) automatisch gedetecteerd; de camera verwerkt elke zone optimaal. Naast de algemene verscherping van de beelden voert de innovatieve Intelligent Resolution-technologie pixel per pixel een nauwkeurige signaalverwerking uit. Zo worden foto’s natuurlijk scherp en helder.

De Venus Engine VI, een geavanceerd multitask-beeldverwerkings-systeem, maakt een supersnelle reactietijd mogelijk. De sluitervertraging bedraagt slechts ongeveer 0,006 seconden. De snelle reactie van de camera maakt het gemakkelijker om onverwachte, spontane foto’s te maken; dit wordt mogelijk gemaakt door Sonic Speed AF (Auto Focus).  

2. Intuïtief opnames maken met touchscreen bediening op het grote, duidelijke Smart Touchscreen van 3,0 inch met Intelligent LCD

De FS22 biedt volledige touchscreen bediening dankzij het nieuwe Smart Touchscreen. Men kan onmiddellijk automatisch scherpstellen op het onderwerp door het eenvoudigweg aan te raken op het grote 

LCD-scherm. Men kan op die manier zelfs de ontspanner bedienen. Het grote scherm van 3,0 inch met aspect-ratio van 3:2 geeft zeer veel details weer, zodat de gebruiker de scherpstelling kan controleren voordat men de beelden vastlegt. Het dient ook als klein weergavesysteem voor foto’s en video’s, zodat de gebruiker en zijn of haar vrienden deze samen kunnen bekijken.

Nadat het onderwerp is bepaald door het aan te raken, volgt de camera het onderwerp zelfs wanneer het beweegt, dankzij de functie AF Tracking. Met de Intelligent Scene Selector in de iA-modus schakelt de camera automatisch over naar de juiste modus, afhankelijk van het geselecteerde  onderwerp. Als men bijvoorbeeld een gezicht aanraakt, wordt de modus Portret geactiveerd. Raakt men de achtergrond of een uitzicht aan, dan wordt er overgeschakeld naar de modus Landschap. Raakt men een voorwerp of persoon dicht bij de camera aan, dan wordt de modus Macro geactiveerd. Alle menu-instellingen zijn nu beschikbaar via touchscreen bediening. In het opnamescherm kan men een pictogram rechtstreeks aanraken om de instellingen ervan snel te wijzigen.

Het touchscreen is niet alleen uiterst handig voor het maken van opnames, maar ook voor het bijzonder duidelijk weergeven van beelden. Men kan een gewenst beeld selecteren uit honderden andere beelden door de miniatuur ervan aan te raken. Om beelden een voor een in volgorde weer te geven, kan men een beeld met een vinger verslepen op het scherm en de foto’s doorbladeren zoals men dat met een boek zou doen. Een maximale vergroting van 16x kan ook eenvoudig via aanraking worden bereikt.

De touchscreen bediening maakte het mogelijk nog meer aantrekkelijke functies toe te voegen aan de DMC-FS22.
Met de Beauty Retouch-modus kan men gezichten virtueel opmaken.
In de Esthetic-modus kunnen verschillende effecten op het gezicht worden toegepast, zoals het egaliseren van de huidstructuur of het witter maken van tanden. In de modus Make-up kan de gebruiker de kleur van de foundation, lippen, wangen of oogschaduw aanpassen. Daarnaast biedt de nieuwe Image Stamp-modus de mogelijkheid versieringen op de foto aan te brengen door middel van in totaal 32 leuke stempels voor trendbewuste meiden die hun foto’s van die van anderen willen onderscheiden.

De DMC-FS22 is uitgerust met de functie Intelligent LCD die de helderheid van het scherm automatisch in 11 stappen aanpast naarmate het omgevingslicht verandert, wat ervoor zorgt dat het scherm altijd duidelijk zichtbaar blijft.

3. De iA-modus (Intelligent Audio), waarmee elke fotograaf een goede fotograaf wordt

In het streven naar het ultieme gebruiksgemak en het beperken van mislukte opnames integreerde Panasonic de Intelligent Auto-modus.

De MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) zorgt voor een effectieve onderdrukking van onscherpte door handtrilling bij weinig omgevingslicht, zoals binnenshuis of ‘s avonds.  Met AF Tracking kan de DMC-FS22 een onderwerp vergrendelen en erop blijven scherpstellen, zelfs als dit in beweging is, waardoor men altijd in een oogwenk in staat is om prachtige, heldere opnames te maken wanneer de gelegenheid zich voordoet. De Intelligent Scene Selector kiest automatisch welk van de 6 programma’s het meest geschikt is voor de opnameomstandigheden: Macro, Portret, Landschap, Nacht Landschap of zonsondergang. Met Gezichtsherkenning wordt scherpgesteld op gezichten, wordt de belichting overeenkomstig ingesteld en worden rode ogen digitaal gecorrigeerd. Intelligent ISO Control voorkomt onscherpe beelden wanneer het gefotografeerde onderwerp beweegt, door de sluitertijd en de instelling van de ISO-gevoeligheid te optimaliseren. Op die manier krijgt men scherpe en heldere beelden, ongeacht de opnameomstandigheden. Intelligent Exposure optimaliseert de belichting voor ieder deel van een beeld. De functie voorkomt daarbij te donkere schaduwen en overbelichte witte delen en helpt ervoor te zorgen dat overgangen en details prachtig worden weergegeven. De camera activeert automatisch de tegenlichtcorrectie wanneer de lichtbron zich achter het onderwerp bevindt.

De gebruiker kan al deze nuttige opnamefuncties activeren door eenvoudigweg de iA-modus in te stellen. Deze functies maken van de DMC-FS22 een ultraveelzijdige automatische camera waarmee men eenvoudig heldere, prachtige en foutloze foto’s kan maken.

4. HD-video-opnames en andere opties voor meer plezier en gemak

Met de nieuwe DMC-FS22 kan men naast normale VGA-opnames (640 x 480) dynamische HD-beelden opnemen in 1280 x 720p Motion JPEG met een vloeiende 24 fps. De opgenomen video’s kunnen rechtstreeks worden geüpload naar YouTube. Of men kan genieten van een hoogwaardige beeldweergave die precies past op een breedbeeld HDTV voor een volledig beeld door eenvoudig een SD/SDHC/SDXC-geheugenkaart in de sleuf van de “VIERA Image Viewer” te plaatsen van een VIERA HDTV. Ook kan men op die manier foto’s in HD (High Definition) bekijken met een aspect-ratio van 16:9.

Men kan in totaal 27 verschillende scènemodi gebruiken zoals Baby of Huisdier om de geschikte parameters te verkrijgen in de meest uiteenlopende situaties. Naast de gebruikelijke aspect-ratio’s van 4:3, 3:2 en 16:9 kan men ook opnames maken met een verhouding van 1:1. Het ingebouwde geheugen is uitgebreid tot 84 MB.

5. Deel uw beelden onmiddellijk met uw familie en vrienden – LUMIX Image Uploader

De DMC-FS22 is uitgerust met een nieuwe communicatiemethode voor het delen van foto’s en video’s die door de gebruiker zijn gemaakt. Men hoeft hiervoor alleen maar de beelden die men wil delen aan te vinken en de camera aan te sluiten op een pc. Voor het uploaden volgt men gewoonweg de instructies. Men kan opmerkingen toevoegen en vrienden vervolgens via e-mail op de hoogte brengen dat zijn of haar album is bijgewerkt. Voor foto’s kan men Facebook gebruiken en voor video’s YouTube. Gebruikers kunnen zich registreren bij deze sociale netwerkdiensten zonder hiervoor speciale software te installeren. Men kan eenvoudig ter plaatse foto’s en video’s delen, wat betekent dat vrienden niet hoeven te wachten tot de gebruiker weer thuis is.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *