Ook DxOMark resultaat Nikon D800 bekend

Woensdag konden we lezen hoe goed de Nikon D4 presteerde in de DxOMark. De Nikon D4 belandde op de tweede beste plaats ooit, enkel de Phase One IQ180 was één puntje beter. Nu verrast de D800, die met ruim 4 punten de beste camera is die DxO ooit getest heeft.

D800 topscore DxOMark

De D800 is de goedkoopste camera in de top-10 beste camera’s bij DxO en toch komt het als beste uit de bus. De signaal-ruisverhouding is volgen DxO op hetzelfde niveau als de D4, ondanks het meer dan dubbele aantal pixels. Het dynamisch bereik komt boven het niveau van de D7000 uit en daarmee heeft de D800 het hoogste dynamisch bereik ooit in een digitale camera. Alleen wordt de D800 ingehaald door de D4 qua dynamisch berijk als je kijkt op hoge iso’s, maar voor bijvoorbeeld een landschapsfotograaf is dat minder van belang. Zelfs de kleurdiepte ligt op hoog niveau, hier doet de D800 het zelfs beter dan de D4 en kunnen enkel de Phase One IQ180 en P65 Plus een hogere kleurdiepte bereiken. Als je wilt weten wat dit allemaal in de praktijk betekent, kun je altijd het nieuwsbericht over de score van de Nikon D4 hier lezen.

Nikon D800 vs D4 vs D700 DxOMark

Met deze scores lijkt de megapixeldiscussie over de D800 meteen beslecht. Ondanks het hoge aantal pixels en daarmee kleine fotodiodes overtreft de Nikon D800 tot dusver alle verwachtingen. Nikon promoot de D800 dan ook als een goedkope middenformaatcamera en dat is blijkbaar niet zomaar, aangezien deze camera op basis van de DxO-resultaten technisch kan concurreren met de middenformaatcamera’s.

Binnenkort hebben we ook de resultaten van onze testscores, waarbij we de D800 onder andere rechtstreeks met de D4 en de Canon 5D Mark III zullen vergelijken.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *