Onderzoek: hoe vrouwen fotograferen op vakantie

Camerafabrikant Samsung heeft een onderzoek gehouden speciaal gericht op vrouwen en fotografie, via het Vrouwen Elektronica Panel. Daaruit blijkt dat zes op de tien Nederlandse vrouwen foto’s maakt op vakantie om zo aan vrienden en bekenden te laten zien wat ze beleeft en gezien hebben. Een kwart van de vrouwen kan daar niet mee wachten tot zij thuis is en sturen vanaf hun vakantieadres al foto’s naar de thuisblijvers. Ook als de vrouwelijke vakantievierders weer thuis zijn, zijn zij actiever dan mannen in het delen met foto’s, onder andere via sociale media (43%) als Hyves, Facebook en Twitter, via e-mail (40%) of een online fotoportal zoals Picasa (37%). Ruim de helft van de vrouwen laat vakantiefoto’s ook nog afdrukken. 

Zoom is belangrijk

Onder de vrouwen is de compactcamera het meest populair. Driekwart van de vrouwen heeft zo’n point-&-shoot-camera. Een kwart van de vrouwen gebruikt een systeemcamera of spiegelreflexcamera. Voor meer dan de helft van de vrouwen is de zoom van de camera de meest gebruikte functie op de camera. Nagenoeg alle vrouwen letten bij aankoop van een camera dan ook op het zoombereik. Daarbij kent tweederde van de vrouwen het verschil tussen optische en digitale zoom. 

Andere uitkomsten

Op vakantie fotograferen vrouwen met name mensen. Ook natuurfoto’s zijn populair. Voor vrouwen is het bij de beoordeling van een foto het belangrijkste dat een foto scherp is en dat de compositie van de foto is, zoals zij ‘m voor ogen hadden. Volgens het onderzoek kunnen vrouwen op vakantie niet zonder een camera. Tweederde van de vrouwen die zou vergeten haar camera in de koffer te stoppen, zegt direct een nieuwe te kopen.

Wat Samsung overigens indirect met dit onderzoek wil aantonen is dat wifi op een camera (zoals de SH100) erg handig is voor het delen van foto’s tijdens een vakantie.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *