Onderwaterbehuizingen voor Nikon D800 en Canon 5D Mark III

Nu de Nikon D800 en Canon’s 5D Mark III enige tijd in de schappen liggen, hebben verschillende fabrikanten onderwaterbehuizingen voor deze professionele spiegelreflexcamera’s aangekondigd. Nauticam, Ikelite en Aquatech zijn onder de fabrikanten die de professionele onderwaterfotograaf met de nieuwe camera’s tegemoet komt.

Nauticam levert de NA-D800 voor, de naam zegt het al, de Nikon D800 en de D800E. De behuizing dient waterdicht te zijn tot wel 100m diep. Naar eigen zeggen levert Nauticam een behuizing op de markt die ‘eindelijk’ zowel video als fotografie volwaardig ondersteunt, dankzij twee ‘peddel knoppen’ aan de linker- en rechterzijde van de behuizing waarmee onder andere de opname-knop en de ISO-knop snel kan worden bereikt, en de live view knop en selector. Lenzen zijn gemakkelijk te verwisselen met de NA-D800, maar daar staat tegenover dat er een aparte behuizing voor de lens aangeschaft moet worden. De behuizing wordt gefabriceerd uit één stuk aluminiumlegering dat bestand is tegen het zeewater met componenten van roestvrij staal. De Nauticam NA-D800 krijgt een adviesprijs van $3600,- USD en zou vanaf vandaag verscheept worden.

Ikelite brengt onderwaterbehuizingen uit voor zowel de Nikon D800/D800E als de Canon 5D Mark III. De behuizingen behoren een diepte van 60m aan te kunnen en dienen de belangrijkste knoppen op de camera te bereiken. In tegenstelling tot de onderwaterbehuizing van Nauticam zijn de behuizingen van Ikelite gemaakt van polycarbonaat. Met een adviesprijs van $1600,- USD zijn de behuizingen van Ikelite een stuk goedkoper dan hun alternatieven. De onderwaterbehuizing voor de Nikon D800/D800E wordt sinds eind april verscheept; die voor de Canon 5D Mark III wordt deze maand verwacht.

Aquatech levert de DC5-V3: een onderwaterbehuizing voor de Canon 5D Mark III die als ‘sportbehuizing’ wordt aangeduid. De onderwaterbehuizing is gemaakt om te gebruiken tot 10m diepte en biedt toegang tot de belangrijkste knoppen van de camera. De behuizing heeft een adviesprijs van $1900,- USD.

Naast de bovenstaande fabrikanten zijn er tevens twee fabrikanten waarvan verwacht wordt dat ze binnenkort een behuizing introduceren. Sea&Sea wordt verwacht deze zomer de MDX-D800 te introduceren. De MXD-D800 krijgt een adviesprijs van ruim $3000,- USD. Hugyfot werkt aan behuizingen voor de Nikon D800 en D4 en de Canon 5D Mark III en 1Dx. Verwacht wordt dat de onderwaterbehuizing voor de D800 een adviesprijs van €2850,- krijgt.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *