Olympus Stylus 1 met 28-300mm f2.8 zoomlens

Is het een OM-D of een compactcamera? Nee, het is de Olympus Stylus 1. In eerste instantie lijkt het er op alsof je hier met een OM-D camera te maken hebt. De overeenkomsten met de E-M5 en met name E-M1 zijn groot, vooral door de kenmerkende ‘bobbel’ boven de lens met daarop de flitsvoet. Het betreft echter een zogenaamde bridge camera met relatief grote 1/1,7 inch CMOS sensor, ingebouwde EVF en zeer lichtsterke 28-300mm f2.8. Met name het objectief met 11x optische zoom valt op, te meer omdat deze behoorlijk compact is. Ook indrukwekkend is de lensdop – deze klapt automatisch open en hoef je dus niet zelf te (de)monteren.

 

ID: 8220

 

 

Specificaties

De CMOS sensor beschikt over 12 megapixels. Dat is minder dan gemiddeld, maar dat hoeft niet slecht te zijn als dat de prestaties bij slecht licht ten goede komt. Het ISO-bereik loopt van 100 tot 12.800. De lens is dus zeer lichtsterk, met f2.8 over het gehele bereik van groothoek tot tele. Om de lens zit een lensring waarmee je snel je favoriete functies kunt gebruiken en instellen. Het 7,6 cm is aanraakgevoelig en kantelbaar, zodat je uit lastige hoeken kunt fotograferen. De camera is ook uitgerust met wifi, zodat je via een app de camera kunt bedienen. Verder ondersteunt de Stylus 1 het RAW-bestandsformaat, bevat hij een ingebouwd ND-filter en kan hij ook filmen in Full HD (30 bps). Elf creatieve filters maken hem compleet. Volgens Olympus is de Stylus 1 zowel interessant voor ambitieuze fotografen als beginners, omdat hij vrij eenvoudig te bedienen is.

ID: 8033

Prijs en beschikbaarheid

De Olympus Stylus 1 wordt eind november in de winkels verwacht voor een adviesprijs van € 600.

[alert style=”grey”]PERSBERICHT

Geavanceerde Olympus STYLUS 1 is uniek in zijn soort

Voor ambitieuze fotografen is er nu een nieuwe en handzame oplossing beschikbaar: de geavanceerde nieuwe Olympus STYLUS 1 compactcamera. De STYLUS 1 is een compacte camera die je eenvoudig overal mee naartoe neemt. En met de handmatige instellingsopties, de geweldige zoeker en uitmuntende kwaliteit is het een prima keus voor zelfs de meeste veeleisende fotografen – van compactliefhebbers tot professionals die op zoek zijn naar een compacte tweede camera voor naast hun spiegelreflex. De grote 1/1.7-inch BSI CMOS-sensor werkt perfect samen met de nieuwe en veelzijdige compacte i.ZUIKO DIGITAL-lens met een constant diafragma van 1:2.8 10.7x (28‑300 mm*) en de geavanceerde TruePic VI-beeldprocessor. De STYLUS 1 is vanaf eind november verkrijgbaar in een klassiek zwarte uitvoering, voor € 599,99.

De STYLUS 1 in het kort

Hoewel de behuizing slechts 56,5 mm dik is beschikt deze camera over een nieuwe en krachtige i.ZUIKO DIGTAL-lens (28-300 mm*) met een constant diafragma van 1:2.8 voor zowel brede perspectieven als tele-opnamen. De grote 1/1.7-inch BSI CMOS-sensor en de TruePic VI-beeldprocessor die ook wordt gebruikt in de geavanceerde OM-D E-M5 systeemcamera bieden een ongekende beeldkwaliteit. Voor een nauwkeurige en professionele kaderbepaling is dit model uitgerust met een elektronische zoeker met 1,44 miljoen pixels. Via de ingebouwde Wi-Fi-mogelijkheden kunnen foto’s vervolgens makkelijk draadloos worden gedeeld. Daarnaast zijn instellingen als bijvoorbeeld diafragma en sluitertijd gemakkelijk op de smartphone aan te passen.

Een nieuw topmodel, een nieuwe lichtsterke lens

De uiterst compacte en krachtige ‘full range’ 10,7x i.ZUIKO DIGITAL-lens (28-300 mm*) met een constant diafragma van 1:2.8 biedt de kwaliteit en veelzijdigheid voor alles van brede perspectieven tot tele-opnamen. De lens is voorzien van een krachtig ingebouwd VCM-beeldstabilisatiemechanisme dat een uitstekende compensatie biedt voor camerabewegingen en beeldvervormingen.

Elektronische zoeker

In tegenstelling tot veel compactcamera’s is de STYLUS 1 wel voorzien van een handige elektronische zoeker. Deze grote zoeker, welke gelijk is aan die van de OM-D E-M5, biedt een helder en accuraat zoekerbeeld. Verder zorgt de automatische tegenlichtcorrectie voor een zeer getrouwe reproductie van donkere en lichte delen. En doordat de zoeker van de STYLUS 1 weet wanneer u door de zoeker kijkt, wordt meteen het Live View-beeld op het LCD uitgeschakeld.

Uiterlijk van een D-SLR, maar afmetingen van een compactcamera

Met 116,2 x 87 x 56,5 mm is de STYLUS 1 nog niet half zo dik als veel van zijn veel grotere concurrenten. Maar ondanks de geringe afmetingen oogt ‘ie als een professionele camera. De grip aan de voorzijde maakt dat u dit model, in een klassiek zwarte uitvoering, makkelijk kunt vasthouden en u helemaal kunt concentreren op wat u fotografeert.

Alles onder controle

De STYLUS 1 biedt een geweldige combinatie van handige opties en instellingen en hightech hulpmiddelen zoals de Fast AF en Touch AF. Aan de naar eigen inzicht aan te passen hybride controlering en aan de draaiknop op de bovenzijde van de camera kunt u zelf de functies toewijzen die u het meest gebruikt (zoals diafragma, sluitertijd, belichting en programmawisseling). Op deze manier kunt u net als een professional snel handmatig de juiste instelling kiezen.

Draadloze mogelijkheden via Wi-Fi

Dankzij de ingebouwde Wi-Fi-voorziening en gratis OI.Share-software werkt de camera naadloos samen met uw smartphone. Niet alleen kunt u vervolgens met uw smartphone of tablet gemakkelijk uw foto’s delen, maar de nieuwe Stylus 1 is ook volledig in te stellen via uw smartphone.

Accessoires:

>    Oogschelp voor de elektronische zoeker. De EP-11 oogschelp voorkomt ongewenste lichtinval en dat betekent een betere zichtbaarheid bij heldere omstandigheden

>    Full-body beschermhoes. Deze praktische hoes beschermt de camera tegen krassen en beschadigingen en wordt geleverd met een los opzetstuk.

>    1.7x televoorzetlens. Vergroot de brandpuntsafstand van uw camera tot 510 mm met deze geavanceerde lens door gebruik te maken van de CLA-13 voorzetlensadapter, zonder dat dit gevolgen heeft voor de helderheid van het constante diafragma van 1:2.8.

[/alert]

Deel dit

4 antwoorden op “Olympus Stylus 1 met 28-300mm f2.8 zoomlens”

 1. Ben nieuwsgierig naar de uiteindelijke reviews. Is een camera die vrij prijzig is. Ken geen een andere camera die de volgende zaken combineert in zo’n kleine body: Goede EVF, lichtsterke zoom, flitser on board maar ook een hotshoe, touchscreen, Wifi.

  1. Ik ken er 2.
   Panasonic fz200 heeft alleen geen wifi.
   2x het zoom bereik maar wel een kleinere sensor.

   Verder de Sony rx10.
   Grotere sensor ook 2.8 maar is duur en zwaarder.

    1. Ik ben wel van mening dat Sony Panasonic en Olympus hier goede producten in handen heeft. Kleine sensoren met langzame lenzen zoals de meeste bridge camera’s krijgen heel veel last van diffractie. Ook kan je het enorme zoom bereik niet benutten omdat je simpelweg je sluitertijd niet kort genoeg krijgt.

     Deze camera’s gaan voor een gematigde hoeveelheid megapixels of een grotere sensor om deze problemen tegen te gaan. Ook zijn de 2.8 zoom lenzen een heel groot voordeel.

     Maar na je posts op de Nikon DF gezien te hebben denk ik dat jij hier dezelfde mening al over had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *