Olympus SP-820UZ vergroot zoombereik tot 40x

Olympus heeft z’n grenzen weer iets verlegd met de introductie van de Stylus SP-820UZ. Zijn voorganger had met 36x zoom al een flink bereik, maar de nieuwe superzoom doet er nog een schepje bovenop.

Groothoekliefhebbers hebben het meeste baat bij de uitbreiding van het zoombereik. De kleinste brandpuntsafstand wordt verlegd van een kleinbeeldequivalent van 24mm naar 22,4mm. Aan de andere kant is de verandering minder spectaculair: van 864mm naar 896mm.

Meer dan alleen extra zoom

Hoewel Olympus het zoombereik als belangrijkste verbetering meldt, is het zeker niet de enige verbetering. De 8×0-serie is in een jaar tijd op opvallend veel punten aangepakt. Hieronder staan alle punten op een rijtje:

  • Zoombereik vergroot van 36x naar 40x,
  • minimale macro-scherpstelafstand verkleind van 5 cm naar 1 cm,
  • schermresolutie verdubbeld van 230k naar 460x beeldpunten,
  • sluitertijden bereik uitgebreid: minimaal van 1/4s naar 4 s, maximaal van 1/1200 naar 1/2000s,
  • flitsbereik vergroot van 6,2 m naar 15 m,
  • burstsnelheid verdubbeld van 0,73 bps naar 1,5 bps,
  • videoresolutie verhoogd van 720p naar 1080p (dankzij de overstap van CCD naar CMOS, en de TruePic V-engine i.p.v. TruePic III).

Daarnaast is ook deze camera uiteraard voorzien van de nodige opnamehulpjes: sensor-shift beeldstabilisatie, een starlight-modus, ‘smart panorama’-stand, tegenlichtcorrectie, gezichtsherkenning (ook voor huisdieren), en de gebruikelijke scenemodi en creatieve filters.

Prijs en beschikbaarheid

De Olympus Stylus SP-820UZ moet eind september leverbaar zijn, in de kleuren zwart en zilver. De adviesprijs bedraagt €299.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *