Olympus patent toont draadloze externe zoeker

Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dit zien we ook in de nagenoeg oneindige stroom patenten die voorbij komen. Af en toe komt er iets bijzonders voorbij. 4/3 Rumors zag een nieuw patent van Olympus. Hierin wordt een nieuwe draadloze externe zoeker geïntroduceerd. Is dit de toekomst voor de fotografie?

Olympus patent voor externe zoeker

Digitale brillen

Het principe is even eenvoudig als futuristisch. In plaats van je oog naar een zoeker te brengen of te kijken op een lcd scherm, krijg je deze informatie weergegeven op een losse zoeker die je direct op je oog draagt. Via een draadloze verbinding wordt contact gemaakt met het fototoestel dat daardoor ook kleiner kan worden uitgevoerd. De losse zoeker is direct te verbinden aan andere innovaties zoals de projecten Project Glass van Google en Olympus eigen versie daarvan, de MEG4.0. Dergelijke brillen maken het mogelijk om ook virtuele informatie weer te geven, zoals de informatie van de zoeker.

Vibratiedetectie

Verder zijn er al een paar slimme koppelingen gemaakt om te voorkomen dat je door snel bewegend beeld volledig gedesoriënteerd raakt. Met behulp van vibratiedetectie wordt geregistreerd of de camera stil wordt gehouden. Als dat het geval is, wordt het beeld doorgegeven. Waarschijnlijk worden misselijke gebruikers op die manier zoveel mogelijk voorkomen. Het is de bedoeling dat met deze nieuwe toepassingen je niet alleen foto’s kunt zien voordat je afdrukt, maar ook de gemaakt foto kunt bekijken na het afdrukken, meerdere foto’s gecombineerd kunt zien (panorama?) en ook eerder gemaakte foto’s terug kunt kijken. Voor een goede kleurweergave wordt er een toepassing gemaakt waarbij er geen licht door de bril valt maar je alleen de digitale weergave van de foto ziet.

Zien jullie jezelf al met een dergelijke bril over straat lopen?

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *