Olympus kondigt 75mm f/1.8 objectief aan

Olympus heeft het assortiment MFT-glaswerk uitgebreid met een 75mm f/1.8. Een welkome aanvulling voor studio- en sportfotografie, want tot nu toe ging het aanbod aan lichtsterke MFT-objectieven niet verder dan 50mm. Nu beschikken MFT-gebruikers ook over een objectief dat vergelijkbaar is met de 135mm-modellen op een kleinbeeldcamera.

Specificaties

Om precies te zijn: de beeldhoek van 16 graden komt overeen met een 150mm-objectief op kleindbeeldformaat. Het objectief is opgebouwd uit 10 elementen in 9 groepen. Drie van deze elementen zijn van het Extra-Low Dispersion-type, om chromatische aberratie tegen te gaan. Het diafragma wordt geregeld door negen afgeronde lamellen, die voor een zachte onscherpte moeten zorgen. De geheel van metaal vervaardigde behuizing is redelijk compact gehouden, met een doorsnede van 64 mm en een lengte van 69 mm. Aan het gewicht van 305 gram zul je je ook niet snel vertillen.

Prijs en beschikbaarheid

Dit objectief, dat in februari werd aangekondigd, moet in juli verkrijgbaar zijn voor een (advies)prijs van 899 Euro. Standaard wordt er alleen een kunststof lensdop bijgeleverd. Een metalen exemplaar is los verkrijgbaar (€39,90) evenals een metalen zonnekap (€79,90).

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *